Mersin Sanat Edebiyat Derneği'nin düzenlediği İlyas Halil Öykü Ödülünü bu yıl, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde kurduğu öykü eviyle adından söz ettiren Ayşe Gaffaroğlu kazandı. Ödül seçici kurulu, ikinciliğe Onur Akbaba'yı üçüncülüğe Esmahan Devran İnci'yi değer gördü.

Kapadokya'nın incisi Ürgüp'te muhteşem doğa manzarasına eşliğinde unutulmaz bir tatil imkanı sunan Öykü Evi Cave Hotel Kapadokya, yeşillikler içinde bir dere kenarında 8 odası ile misafirlerine benzersiz bir konaklama deneyimi yaşatıyor.

Ayşe Gaffaroğlu: 1960 Nevşehir Herikli Mahallesi doğumlu. 1978-1984 yılları arası Ziraat Bankasında çalıştı. Koop-İş sendikası yönetim kurulu üyeliği  yaptı. Çalıştığı Tarım Kredi Kooperatifleri Genel müdürlüğü’nden 2002 yılında ayrıldı.  Emekli olunca Uğur Mumcu Vakfı’nda yaratıcı yazma seminerlerine katıldı. “Sokak Yazarları” adı altında toplanmış bir grup arkadaşıyla öykü kitapları çıkarttı. SENDER’in yürüttüğü senaryo yazım kurslarına katıldı.  Bir süre Mardin’de bir gazetede sonrasında birçok işte çalıştı. 2002-2005 yılları arası Ankara’da KAŞIK lokantasını çalıştırdı. Orada yazdığı romanı BİR KAŞIK MUTLULUK genç yaşta, hiçbir şeysiz, yalnız yola çıkmış, esnaflık yapan iki çocuklu bir kadının mücadelesini anlatır. Berbat bir lokantayı üç yılda marka yapıp devir ettikten sonra, 2005 yılında Ürgüp’e bağlı Ayvalı Köyü’ne yerleşti. Yıllardır biriktirdiği kitaplarla köy çocuklarına bir kütüphane açtı.  Ankara’dan pek çok şair ve yazarın katıldığı şahane bir açılış yaptı. Yedi yıl, her gün öğleden sonra köy çocuklarını okuttu. Hastalanınca bırakmak zorunda kaldı. O çocukların bugünkü başarılarının emeklerinin karşılığı olduğunu söylüyor.  Bu arada evin ahırını, tandır evini, şıra hanesini her yıl bir oda yaparak bu gün dokuz odalı kaya otel sahibi oldu. 2010 yılında GELİNCİK adlı öyküsü Behiç Ergin öykü ödülünü alınca otelin adı da tescillenmiş oldu.

 Son Ümit Dergisi’nde DİLAN, Cumba Kültür Sanat Platformu’nda SERPİLME, Kibele Kültür Sanat’da ÜLKEM, Yaşar Yıltan Cafe Kitap Kulübü’nde “C”, İlyas Salman öykü yarışmasında ÜLKEM adlı öyküleri ödül aldı. Bütün Dünya dergisinde KADINIM adlı öyküsü, Karahindiba dergisinde ADİL BEY adlı öyküleri yayınlandı. Sokak yazarlarının ortak çıkardığı kitaplarda, JAPON ŞEMSİYELERİ, MAYIS, EYLÜL,  HAZİRAN ÖYKÜLERİ kitaplarında öykülerine yer verildi. Güllük Radyo ve TRT de “Gecenin İçinden” kuşağında öyküleri okundu. 2024 Mersin Kültür Sanat İlyas Halil yarışmasında TREN DÜDÜDĞÜ ÇALDIĞINDA öykü dosyası birincilik ödülü aldı.

Pek çok kimsenin “ burada otel mi olur, köyün dere dibine kim gelecek” dedikleri ÖYKÜ EVİ CAVE OTEL, bu gün bölgenin çok bilinen, çok sevilen, balayı konsepti ile dikkat çeken, hizmet kalitesi ve samimiyeti ile kendinden söz ettiren özel bir işletme. Fener Patrik Bartholomeus her gelişinde Ayşe Hanım’ın yemeklerini tercih etmiştir. Bölgede çekilen dizi oyuncularının Öykü Evi’nde reklam malzemesi yapılmaması, otel sahibi Ayşe Hanıml’a dostlukları tanıtımına katkısı olmuş.  “Bayrağı gururla devrettiğim oğlum Doğuş Akçam da çizgimizi bozmadan, her gün daha kaliteli otelcilik hizmeti veriyor” diyen Ayşe Gaffaroğlu 2021 yılı Ocak ayında Urla’ya yerleşmiş ama kalbi Kapadokya vadilerinden uzaklaşamamış. Sık sık geliyor, bağındaki üzümlerle ve torunu Alp ile hasret gideriyor.

 Otelin sloganı “BİZİMLE BİR GÜN GEÇİRDİĞİNİZ DE SİZİN DE BİR ÖYKÜNÜZ OLACAK”.

Urla Tasarım Kütüphanesi platformunda okumaya ve yazmaya devam ediyor. İkinci kitabı TREN DÜDÜĞÜ ÇALDIĞINDA yolda. Ayrıca Nevşehir’in düğün, bayram, emek yapma gibi adetlerini, yurt dışı gezi hikâyelerini anlattığı bloğunu okumalısınız.

oykulerimleurlada.blogspot.com