Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 05 Ekim 2024 Cumartesi günü yatsı namazı öncesi Evka Cami'inde "Şehirlerin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz, Şehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız" konulu " dua programı yapıldı.

Fetih Suresi tilaveti ile başlayan Dua Programı, İlçe Vaizi Adem SAYLAN’ın sohbetleri ile devam etti.

Saylan; “Zulüm, adâletin karşıtı olan bir kavramdır. Dinimiz her daim adâleti emretmiş, zulmü ve haksızlığı ise yasaklamış ve büyük günahlardan saymıştır. Yeryüzünde adaleti tesis edilebilmenin yolu ancak zulmün ortadan kaldırılması ile olur. Bu amaç doğrultusunda bizlere düşen bir vücudun azaları, bir binanı tuğlaları gibi bir ve beraber olmak, zulme ve zalimlere karşı kayıtsız kalmamak, gücümüz nispetinde gayret göstermektir. Bu boykot olur, dua olur. Bugün bizler dualarımızla mazlumların yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Bizler inanıyoruz ki zulüm asla payidar olamayacaktır. Zalimler hain emellerine ulaşamayacaktır. Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.”

Yatsı namazı sonrası İlçe vaizinin duaları ile program tamamlandı.

Dua programımıza ev sahipliği yapan, görev alan saygıdeğer cami görevlilerimize, sevgili öğrencilerimiz ve sayın müdür yardımcımız ile programımıza katılım sağlayan kıymetli vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz.