Kapadokya Kadın Girişimciler Derneği, bu sene 52. düzenlenen Bağbozumu festivalinde Ürgüp lezzetlerini tanıttı.

Tık tık mantı, Ürgüp köftesi, sulu köfte, Ürgüp yaprağından hazırlanan sarma, tandır çorbası, erişte, Ürgüp tarhanası, peravu mantısı, ayva dolması,elma dolması, Ürgüp Muskası (Ürgüp Tatlısı & Doğal Baklava), büzme baklava, aside, dolaz, bulamaç ve tatlı yahni... 

Üzümü, köftürü, süpürge pekmezi, üzüm turşusu, çömlek peyniri, çöreği, kabak çekirdeği ile tamamen organik muhteşem lezzetleri Ürgüp üç güzeller mekiinde açtığı standında konuklarına muhteşem bir sunumla tanıttı. 

Ürgüp Köftesi:

MALZEMELER

1 kg kıyma

2 su bardağı rendelenmiş patates

1 adet rendelenmiş kuru soğan

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kimyon

4 yemek kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı yoğurt

Kızartmak için Sıvıyağ

Yapılışı:

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun. Patatesleri rendeleyip suyunu iyice sıkarak çıkartın. Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Üzerine patates, rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğanı ekleyin. Ardından yumurta ve yoğurdu ekleyerek yoğurun.

Köfte harcına baharatları (tuz, karabiber, kuru nane, kimyon, kırmızı toz biber, pul biber) ekledikten sonra tekrardan yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmak şekli verin. Bir tabağın içerisine un koyun. Şekil verdiğiniz köfteleri una bulayın ve bol yağda kızartın.

Peravu Mantı
 

MALZEMELER
2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

½ su bardağı su

İç harcı

1 su bardağı çömlek peyniri

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı pul biber

Sosu

2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı su

Yapılışı:

Öncelikle un, su ve tuzu alıp olabildiğince sert olana kadar yoğurun. Daha sonra en az yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru oklava yardımıyla açın.

Açtığınız hamuru küçük kareler şeklinde kesin. İç harcı için peyniri, kuru nane ve pul biberi karıştırın. Daha sonra hamurların içine hazırladığınız peynir karışımı koyun ve tencerede kaynayan suya ekleyin. Sosu için küçük bir tencerede salça, sıvıyağ ile kavrulur, su ilave edilip iyice karıştırılır.

Bir taşım kaynadıktan sonra hazırdır. Mantılar piştiğinden emin olunca salçalı sosla süsleyerek servis yapın.