Hacıbektaş İlçesine bağlı Karaova köyünde buğday hasadı ve tarla günü etkinliğine katılan Nevşehir Valisi Ali Fidan, biçerdövere çıkıp buğday hasadı yaptı.

Nevşehir'de 2024 yılı hububat hasadı devam ediyor.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, İl Protokol üyeleri ile birlikte, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Hacıbektaş İlçesine bağlı Karaova Köyünde düzenlenen: 2024 yılı buğday hasatı ve tarla günü etkinliğine katıldı.

TAGEM'e bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen yerli ve milli kuraklığa dayanıklı verimi yüksek Vehbi Bey makarnalık buğday çeşidinin ekili olduğu alanda gerçekleştirilen etkinliğe, Nevşehir Valimiz Ali FİDAN, Hacıbektaş Kaymakamı Abdulkadir NAR, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ, TAGEM Islah Genetik Bölüm Başkanı Dr.Bayram ÖZDEMİR, Üreticimiz Gökhan ÖZTÜRK, kurum yöneticileri, köy muhtarları, çiftçiler ile İl Müdürlüğü teknik personelleri katıldı.

Türk insanının ekmeğe ve nimete olan saygısına değinen ve buğdaya karşı Türk insanının bakışının başka olduğunu ifade eden Nevşehir Valisi Ali Fidan,  ekilmeyen bir metrekare yer bırakmayacaklarını söyledi. Vali Fidan, israfı da önemseyen bir medeniyete sahip olunduğunu dile getirerek, tarımda gerçekleştirdiği icraatlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Tarımın her il için çok önemli olduğunu, Nevşehir'in ise bu konuda özellikle çok büyük katmadeğer ürettiğini vurgulayan Vali Fidan, Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü’nün de teşvik desteği verdiğini belirtti. Fidan, “Hepimiz çalışacağız, inşallah memleketimizde ekilmeyen bir metrekare yer bırakmayacağız” dedi.

Vali Fidan, biçerdöver kullanarak temsili hasat gerçekleştirirken, İlimiz genelinde hububat üretim alanının bir önceki yıla göre artış gösterdiğini belirterek, çiftçilerimiz için bol bereketli bir hasat sezonu diledi.