Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Meifen Zhou beraberinde elçilik mensupları Dang Guanglong ve Zhang Kangbin ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü ziyaret etti.

NEVÜ Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Çin Kültür Kulübü ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği iş birliği ile düzenlenen “Uluslararası Çin Dili Günü” etkinliğine katılmak üzere NEVÜ’ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Meifen Zhou ile beraberindekileri Rektörlük Makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversite olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan birçok üniversite ile eğitim ve kültür iş birliklerinin bulunduğunu, bu kapsamda Çin Halk Cumhuriyeti üniversiteleri ile de mevcut ve yapılacak iş birliklerini önemsediklerini belirtti.  

Misafirperverlikleri ve sağladıkları akademik ve kültürel ortamdan dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür eden Kültür Müsteşarı Meifen Zhou,  “Uluslararası Çin Dili Günü” etkinliği ile Türk ve Çin kültürlerinin mevcut etkileşimine önemli katkılar sağlanacağını ifade etti.

Eğitim ve kültür iş birliklerinin ele alındığı ziyarette NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık,  Çin Dilli ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sema Gökenç Gülez ve ana bilim dalı akademisyenleri de hazır bulundu.