Nevşehir'de kurbanlık telaşı bu yıl erken başladı. 16 Haziran 2024 Pazar günü kutlanacak olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 

Nevşehir hayvan pazarında önümüzdeki günlerde hareketliliğin başlaması bekleniyor. Özellikle kurbanlığını erkenden almak isteyenlerin hayvan pazarındaki hareketliliğe katılmaları, en azından kurbanlık fiyatlarıyla ilgili bilgi edinmeye başlayacakları gözleniyor.

Nevşehir'de kırmızı et fiyatlarındaki artışın kurban fiyatlarına da yansıyacağı belirtiliyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, fiyat artışları gündemi meşgul ediyor.  Üreticiler, yaşadıkları maliyet artışlarını ve sektördeki zorlukları dile getiriyorlar. Yem fiyatlarındaki artışlar, hayvan bakımı ve veteriner masraflarındaki zamlar, kurbanlık fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu.

İşte Nevşehir'de 2024 kurbanlık fiyatları...(Şuan itibariyle)

Nevşehir'de kurbanlık fiyatları yaklaşık olarak şu şekilde olacak: İnek 100-110 bin lira arası, düve 125 bin lira, tosun 150 bin lira.

Hisse başı inek yaklaşık 20-22 bin lira, düve yaklaşık 25 bin lira, tosun yaklaşık 30 bin lira, küçükbaş yaklaşık 12-15 bin liradan satılacak.

Ancak fiyatlar koyunun yaşına, cinsine, sağlık durumuna ve kilosuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kurban Bayramı Tarihleri

15 Haziran Kurban Bayramı Arifesi (Cumartesi)

16 Haziran Kurban Bayramı 1.gün (Pazar)

17 Haziran Kurban Bayramı 2.gün (Pazartesi)

18 Haziran Kurban Bayramı 3.gün (Salı)

19 Haziran Kurban Bayramı 4.gün (Çarşamba)