AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Kızılcıhamam’da düzenlenen “Ortak akıl” temalı AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından başta 31 Mart yerel seçimleri olmak üzere parti çalışmalarının değerlendirileceği 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşması ile Kızılcahamam’da başladı. Nevşehir'den isimlerinden katıldığı kampta partinin geleceği için önemli kararların alınması bekleniyor.

AK Parti tarafından 1-2 Haziran tarihleri arasında Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek olan 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "Türkiye'nin Ortak Aklı' AK Partimizin 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Kızılcahamam'dayız." dedi.

Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün'de yaptığı açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmaları ile başlayan, “Ortak akıl” temalı AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Kızılcahamam’dayız. İstişare Kampımızın Partimiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yerel seçim sonuçları ve parti çalışmalarının değerlendirileceği toplantıda, ekonomi, enerji, tarım, adalet, güvenlik ve dış politika konuları da gündem olacak. 

Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın moderatörlüğünde genel merkez çalışmaları ile ilgili ilk oturum yapılacak. İlk oturumda AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Yılmaz, Ali İhsan Yavuz ve Erkan Kandemir, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçları ile ilgili hazırlanan çalışmaları kampa gelen partililere sunacak. AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler'in başkanlığındaki oturumda ise grup başkanvekilleri ve grup yönetim kurulu üyeleri, partinin meclis çalışmaları hakkında bilgi verecek.

-Seçim değerlendirmesi ve meclis çalışmaları sunumlarının ardından eğitim, ekonomi, enerji tarım, adalet, güvenlik ve dış politika konuları görüşülecek.

-Görüşmelerde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sunum yapacak. Kamp, 2 Haziran Pazar günü yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapanış konuşması ile bitecek.


-31 Mart yerel seçimlerinin değerlendirileceği ilk kampın ardından ikinci kamp 1 ve 2 Temmuz’da AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İkinci kampta belediye başkanları olacak. İkinci kampın ardından AK Parti’deki değişim için çalışmaları için start verilmesi bekleniyor. Bu kampın ardından dakongre süreçleri başlayacak.

Editör: İbrahim UYSAL