Genel

'Bakan Yardımcımız ve Nevşehir vekillerimizden destek bekliyoruz'

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, "Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız ve Nevşehir Milletvekillerimizden Destek Bekliyoruz" dedi.

Ürgüp, Sarıyazı bölgesi kapalı devre sulama sistemi kazı ve boru döşeme çalışmaları yüklenici firma Mete Altyapı İnş. Tic. A.Ş. tarafından süratle sürdürülüyor.

Sarıhıdır Pompaj Sulaması Yenileme İşi'nin tamamlanmasıyla Nevşehir ili Ürgüp ilçesi Sarıhıdır köyü, Sofular ve Çökek köyü sınırları içerisinde yer alan 9.700 dekar tarımsal arazinin sulanması hedeflenmekte.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz bir konu hakkında destek istedi.

Başkan Korkmaz, “Sulama inşaatımız devam ediyor, fakat çiftçilerimizin ve bizlerin beklentisi olan bir durum söz konusu Damsa Kapalı devre sulama sınırı ile şuan inşası devam eden Sarıhıdır (Sarıyazı) Pompaj Sulama inşaatı arasında 1000 dekarlık verimli bir arazi sulamadan faydalanamıyor. İki sulama tesisi arasında kalan bu 1000 dekarlık verimli alanın sulanması için şuan inşası devam eden sulama inşaatına ek yaparak bu alanında sulanabilir hale getirilmesi bizlerin ve yüzlerce üreticimizin temennisi ve beklentisidir. İş makinaları, şantiye aynı saha da çalışıyorken böyle bir fırsatın bir daha oluşmasının çok zor olacağını düşünüyor, mevcut inşaatın yüzde 10’u kadar olan 1000 dekarlık alanın sulama inşaatına dahil edilmesini bekliyoruz.

Buradan üreticilerimiz adına Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Ebubekir Gizligider'e, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Sayın Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan'a, MHP Nevşehir Milletvekili ve aynı zamanda MHP Grup Başkanvekili Sayın Filiz Kılıç'a seslenerek üreticilerimizin bu haklı taleplerine destek olacaklarını düşünüyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.” dedi.