Nevşehir İl genelinde doğal koşullarda tamamen organik üretilen ve Anzer balını aratmayacak kalitede üretilen ''Kapadokya balı'' yok satıyor.

Arıcılık takvimine göre, hasadı yapılan Kapadokya balında daha sonra sağım sezonu start aldı. Nevşehir'de arıcılar, yıl boyunca bin bir emekle ürettikleri balın sağım işlemlerine, Ağustos ayı başında başlayıp Eylül’de sonlandırıyor.

Sıcaklık Kapadokya Balının rekoltesini düşürdü

Düzensiz yağışlar ve ardından gelen sıcaklar nedeniyle arılar çiçek bulmakta zorlanarak uzak mesafelere gitmek zorunda kaldılar. Bu durum, bu yıl bal rekoltesinde düşüşe neden oldu.

Doğal Kapadokya balı yok satıyor

Nevşehir'de her yıl Ağustos ayında kovanlarındaki balı hasat etmeye başladıklarını ifade eden bal üreticisi Mehmet Kömürcü; "Zengin çiçek florası ile dikkat çeken Kapadokya'da bal hasadı sonrası bu doğal lezzet vatandaşlarımızdan büyük talep görüyor. Son iki senedir diğer yıllardan farklı olarak ancak 10 yılda bir rastlayabileceğimiz bir mevsimsel verim düşüklüğü yaşıyoruz." dedi.

Bal Siparişleriniz İçin;"0 532 628 11 49"

Bu sene hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi Kapadokya'da bal üretimini olumsuz etkilediğini belirten arıcı Mehmet Kömürcü, iklim değişikliği ve yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle rekoltede büyük bir düşüş yaşandığını kaydetti.

Hasadı yapılan Kapadokya balında bu sene verimin yüzde 20 lerde kaldığını ifade eden Kömürcü, havaların bu sene çok sıcak geçmesi ve nemin çok düşük olması hasebiyle çiçekler bal kusmadı, bu sebepten de arılar bal yapamadığı için bı sene verim çok az olduğunu söyledi.

KAPADOKYA BALININ FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Tüm bu sebeplerden dolayı petekler yarım kaldığı için bu yıl süzme bal miktarının fazla petek bal satışının çok az olacağını ifade eden Kömürcü, "Kapadokya Balı, her zaman tüketilmesi gereken bir şifa kaynağıdır. Kapadokya Balı, arıların bölgenin eşsiz çiçeklerinden ürettiği B vitamini açısından zengin tatlı bir besindir, faydaları saymakla bitmiyor. Tamamen doğal olan Kapadokya balı, kalori ve protein deposudur. Her gün kahvaltıda tüketilmesi gereken bir besindir. Hem minikler hem yetişkinler için bal doğal bir vitamin deposu. Özellikle büyüme çağındakiler için kemik ve dişlerin gelişiminde önemli rol oynuyor. Fakat hangi balı aldığımıza dikkat etmemiz gerekiyor çünkü piyasada ucuza satılan sağlıksız düşük kaliteli sahte balların faydasından çok zararı olacaktır. Bu yüzden sizlere önerimiz; Lezzetine doyamayacağınız Kapadokya'da üretilen tamamen organik balı mutlaka denemelisiniz!" dedi.

Artan taleple birlikte aranır hale gelen Kapadokya balını vatandaşlarımız bu yıl bulmakta güçlük çekiyor.

Her hastalığa şifa organik Kapadokya Balı için acele edin...

Bal Siparişleriniz İçin; "0 532 628 11 49"

 

Bal üretimini Ürgüp ilçemize bağlı Boyalı köyünde yürüttüğünü ifade eden Arı üreticisi Mehmet Kömürcü; "Bu köy hodul dağı eteğinde olması hasebiyle zengin bitki örtüsüne sahip. Ayrıca Yeşilöz bal üretim ormanına 600 m mesafedeyiz. Konya Selçuk Üniversitesi araştırmalarında yayınlanan makalesine göre 1460 çeşit çiçek türü bulunduğu ve 104 tanesinin endemik yani başka bölgede bulunmadığı araştırmalarla sabittir. Bölgede keven ve kekiğin ağırlıklı bitki örtüsünü teşkil ettiği için balda çok güzel bir kokuda oluşmaktadır. İddiamız burada ürettiğimiz organik ballarımız, Türkiyedeki en kaliteli çiçek balları arasındadır. Meşhur Kapadokya balımız, ülkenin her tarafına Avrupa’ya dahi gidiyor. "

Nevşehir Kapadokya balını artık tüm Türkiye tanıyor...

Kömürcü yaptığı açıklamasında; "Türkiye'nin ve Dünya'nın en meşhur ve kaliteli %100 doğal Nevşehir Kapadokya petek bal ürünleri organik bal arayışı içerisinde olanlar için alternatifsiz özelliği ile büyük talep görüyor. Artık Kapadokya balını tüm Türkiye tanıyor..." dedi.

Her hastalığa şifa organik Kapadokya Balı için acele edin...

detail-photo-fancybox-2detail-photo-fancybox-3detail-photo-fancybox-4detail-photo-fancybox-5detail-photo-fancybox-7detail-photo-fancybox-8

detail-photo-fancybox-18

detail-photo-fancybox-21

detail-photo-fancybox-22detail-photo-fancybox-23detail-photo-fancybox-24detail-photo-fancybox-25