Nevşehir'in jeotermal kaplıcalarıyla ünlü şifa kapısı Kozaklı ilçesinde su sıkıntı yaşanıyor. 15 gündür su sıkıntısı çeken vatandaşlar, büyük mağduriyet yaşıyor.

Kozaklı'da 15 gündür su sıkıntısı yaşanıyor..! 

Kozaklı ilçesinde yaşayan ve uzun süredir su sorunu yaşayan vatandaşlar, Belediye'nin su sorununu çözememesine isyan ediyor. Yine, sıcakalrında etkisi ile uzun süredir sokaklardaki rögar kapaklarının yaydığı koku mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Kozaklı'da 15 gündür su kesintisi yaşanan en son 4 gündürde suların kesik olması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Su olmadığı için temizlik ve hijyen konusunda da büyük sıkıntı çektiğini söyleyen Kozaklılı vatandaşlarımız sorunun bir an çözülmesini istediklerini söyledi.

Kozaklı'da vatandaş perişan!

FİB Haber whatsapp ihbar hattına ulaşan Kozaklılı bir vatandaşımız ilçede yaşanan sıkıntıları şu şekilde anlatıyor; "İlçe genelinde büyük su sıkıntısı var. 15 gündür birgün var birgün yoktu şuan tam 4 gündür evlerde sular yok. Bazı evlerde ve apartmanlarda deposu olanlar sıkıntı yaşamadı ama diğer vatandaşlar perişan. Sokaklarda rögar kapaklarından sıcağında etkisiyle pis kokular gelmeye başladı. Evlerde tuvalet banyoyu söylemeye bile gerek yok. Artık tuvalet ihtiyacimizi bile marketten aldığımız sularla karşılıyoruz.

Başkana ulaşamıyoruz!

Şuana kadar belediyeden hiçbir açıklama gelmedi. Belediye Baskanı sosyal medya hesaplarını kapatmış, belediyenin telefonları hep meşgul çalıyor. Ayrıca belediyeye ait millet bahçesine akşam vakitlerinde gezmek için gittiğimizde çimlerin sulandığını ve hatta fazla sulamadan kaynaklı bataklığa döndüğünü gördük. Madem su hiç yok o zaman orada da olmaması lazım. Kozaklı'da vatandaşların hepsi şikayetçi ama şuana kadar hala hiçbir açıklama yok. Artık bizde çaresiz kaldık kimse ne yapacağını bilmiyor. FİB Haber olarak, sizden ricamız bizim sesimizi duyurun biran önce bu konu çözülsün insalah" diye şiakyetlerini dile getirdi.

Kozaklı'da ki bu iddiaların ardından gözler Başkan Neslihanoğlu'na çevrildi. Şimdi Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu'dan açıklama bekliyoruz.

Nevşehir gündemin adresi FİB Haber Merkezi olarak, bu konunun takipçisi olacağız.