Özel Haber

Memur-Sen İl Başkanı Öcal’dan Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı için bir kutlama mesajı yayınladı.

Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, milletimizin ve tüm İslam aleminin hicri yeni yılını tebrik ederek, “Hicri 1446 senesinin ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve bereket dolu bir yıl olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadesini kullandı.

Hicri Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, hicri yılbaşı münasebetiyle yayınladığı mesajında şunları ifade etti;

Peygamber Efendimiz Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicret edişinin 1446. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Memur-Sen ailesi olarak İslâm âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur, mutluluk ve bereket dolu bir yıl olması diliyoruz. 

Miladi takvime göre, 622 yılında Hz. Muhammed (s.a.v) ve çevresindeki Müslümanlara, Mekke’de eza ve cefanın artarak hayat hakkı tanınmaması üzerine Medine’ye hicret etmesi İslam tarihi içinde önemli bir yere sahiptir ve hicri yılbaşı olarak kutlanır.

Resûl-i Ekrem Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti, tarihte Müslümanlar için bir milat ve dönüm noktası olmuştur. Hicretle birlikte Müslümanlar hem bireysel hem de toplumsal anlamda yeni bir başlangıç yapmışlardır.

Hicret vasıtasıyla İslâm, diğer toplumlara ulaşmış, Hicretin neticesinde Hz. Peygamber, adalete ve ahlaka dayalı yeni bir toplum inşa etmiştir. Medine’de inşa edilen bu örnek toplum modeli kısa zamanda etrafa yayılmış ve Mekke’nin fethiyle taçlanmıştır. Sevgili Peygamberimiz, hicretin ardından Yesrib’de farklı kesimlerle görüşerek toplumsal bir sözleşme gerçekleştirmiş, böylece barış ve huzur içerisinde bir arada yaşanan yeni bir şehir olarak Yesrip, Medine’ye dönüşmüş ve İslam Medeniyetinin nüvesi teşkil etmiştir. Bu nüveden bütün insanlığı aydınlatan bir medeniyet doğmuştur. İşte İslâm kültür ve medeniyeti açısından bir dönüm noktası olması sebebiyle hicretin gerçekleştiği tarih, Hz. Ömer’in halifeliği döneminde Hz. Ali’nin teklifiyle, hicrî takvimin başlangıcı kabul edilmiştir.

Sevgili Peygamberimizin hicreti, Mekke’deki zorluk ve sıkıntılardan rahatlık ve kolaylığa bir kaçış değildir. Hicret hiçbir zaman böyle anlaşılmamalıdır. Hicret, yeni bir imkân, yeni bir mekân, yeni bir medeniyet merkezi, Medine arayışıdır. Hicret, muhacirlere ensar arayışıdır. Hicret müminler için sadece maddi olarak bir yerden bir yere göç etmeyi değil, hicret aynı zamanda günahlardan, her türlü kötülüklerden ve zulümden arınarak, hayra, iyiliklere ve rahmete göç etmeyi de temsil eder. Hicret, ister yaşadığı yeri, ister günahları ve kötülükleri terk etmek; isterse ahirete göç etmek anlamında olsun kıyamete kadar sürecek bir olgudur. Ne mutlu bugün hicretini hakka, hakikate, adalete, hayır ve iyiliğe doğru yapanlara… Ne mutlu bugün muhacirlere ensar olabilenlere…

Memur-Sen ailesi olarak tüm İslam aleminin hicri yılbaşını tebrik eder, hicrî 1446 senesinin ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız, İslâm âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur, mutluluk ve bereket dolu bir yıl olması diliyoruz. " dedi.