Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde geçtiğimiz gün çekilen görüntüde aç kalan bir kurtun sokak arasında dolaştığı görüldü.

FİB Haber  'WhatsApp İhbar Hattı' mıza görüntüleri gönderen bir okuyucumuz; "Bahçeli'de artık Kurtlar köyümüz içerisinde geziyor, evcilleşmiş artık" şeklinde yorumladı.

Peki gerçekten Kurtlar evcilleşebilir mi? İşte Kurtlar hakkında bilmemiz gerekenler;

Kurtlar Hakkında

Bozkır ve ormanlık alanlarda yaşar, anne-baba ve çocuklardan oluşan koloniler halinde dolaşırlar. Otobur, memeli hayvanlardan, kemirgen ve kuşlara kadar pek çok hayvan kurtlar için av demektir.

Kurtlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Kurtlar seri ve atik yapılı hayvanlardır. Saatte yaklaşık 50/60 km. hızla koşabilirler. Bu nedenle bir koşarak kaçamazsınız DENEMEYİN!
  • Kurtlar 2,5-3 km. uzaklıktan koku alma duyusuna sahiptirler. Avlarının kokusunu bu mesafeden alır izini sürerek bulurlar.
  • Geceleri ulurlar, etrafta bir kurt olup olmadığını anlamanızın en kolay yollarından biri budur.
  • Türkiyede rastlanan kurt türlerinden olan bozkurt ortalama 80 cm, kuyruk uzunluğu 30 cm, ağırlıkları ise 20-30 kg aralığındadır.
  • Genellikle sürü halinde avlanırlar. Tek gezen kurtlara nadir rastlanır.

Eldeki veriler net bir şekilde kurtların birçok farklı bölgede insanlara yaklaştığı ve zaman içinde evcilleştikleri ve günümüzde yaşayan köpeklere dönüştüklerini ortaya koymaktadır. Öyle ki ilk evcilleşen ve insanın en yakın dostu olan canlı da kurtlardır.

Nevşehir Bahçeli'de köye inen kurt, güvenlik kamerasında böyle görüntülendi.

Editör: İbrahim UYSAL