Genel

Nevşehir İlçelerinde 15 Temmuz coşkusu yaşandı!

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü, 8’inci yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir ve ilçelerinde de coşkuyla gerçekleştirildi.

Nevşehir ve ilçelerinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü anıldı. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü, 8’inci yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir ve ilçelerinde de coşkuyla gerçekleştirildi.

ACIGÖL

Hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Acıgöl ilçesinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gündüz bölümünde Şehit mezarlıkalrı ziyaret edildi. Acıgöl 15 Temmuz Şehitleri Parkının açılışını gerçekleştirdi.

Akşam ki programa Kaymakam İsmail Battal, Acıgöl Belediye Başkanı Mehmet Eroğlu, şehit aileleri, gaziler, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programı Kur’an ı Kerim tilaveti, ilçe müftüsü tarafından şehitler için yapılan dua, protokol konuşmalarıyla sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, millete sesleniş konuşması da takip edildi.

15 Temmuz destanını anlatan sinevizyon gösterimi sonrasında belediye nöbete katılan vatandaşlara ikramlarda bulundu.

AVANOS

Nevşehir'in Avanos ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı Cumhuriyet Meydanında büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, protokol üyeleri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın katılımıyla İlçemiz Cumhuriyet Meydanında büyük bir coşkuyla kutlandı. 

Avanos'ta hafta boyunca camilerimizde şehitlerimizin anısına Kuran-ı Kerim hatimleri okundu, Veteran Badminton turnuvası düzenlendi. Voleybol Yıldızlar Müsabakaları düzenlendi. 15 Temmuz Milli Mücadele ve Demokrasi temalı kitap ve fotoğraf sergisi açıldı, protokol üyeleri eşliğinde kabristan ziyareti yapıldı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk Bayraklarıyla süslendi. Okunan Kuran hatimleri 15 Temmuz günü Merkez Şehit Şevket TEKİN Camiinde okunan Mevlid-i Şerif ardından tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen dualarla bağışlandı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreni akşam programı ile devam etti. Saat 20:00 de başlayan akşam programına vatandaşlarımızın yoğun katılımı oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile devam etti. 

 Sonrasında anma töreni şiirler okunması, video gösterimleri ile devam ederken saat 22:30 dan 01:00 ‘ kadar Demokrasi nöbeti tutuldu ve salalar okundu.

DERİNKUYU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Derinkuyu ilçesinde çeşitli etkinler gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz, Belediye Başkanı Taner İnce ve beraberinde ilçe protokolü Şehit Kabristanlarını ziyaret ettiler.

Hakkı Atamulu Kültür Parkında düzenlenen etkinlikler şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti okunan dualar ile devam etti. Etkinliğe Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz, Belediye Başkanı Taner İnce, ilçe protokolü, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

GÜLŞEHİR

Gülşehir Kurşunlu Cami önünden, Hükümet Konağına "Demokrasi Yürüyüşü" ile başlayan "15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri, Gülşehir Hükümet Konağı Bahçesinde düzenlenen programla gece yarısına kadar devam etti.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milletimizin demokrasiye ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancını bir kez daha tüm dünyaya gösterdiği bir gün olarak, büyük bir coşku ve gururla kutlandı.

Gülşehir Belediye Başkanı Erkan Çiftci, İlçe Kaymakamı Salih Gültekin, İlçe Jandarma Komutanı Özcan Zengin, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Tokgöz, Cumhuriyet Savcısı Hasan Gül, diğer protokol üyeleri ve kıymetli hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, milli birlik ve beraberlik ruhu bir kez daha canlandı.

HACIBEKTAŞ

Hacıbektaş Kaymakamı Abdulkadir Nar ve beraberinde ilçe protokolü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Şehit Kabristanlarını gezerek Demokrasi nöbetini gerçekleştirdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Hacıbektaş Kaymakamı Abdulkadir Nar, Karaburna Köyünde bulunan ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR Hatıra Ormanında Ağaç Dikme Etkinliğine katıldı. 15 Temmuz Şehitlerimiz anısına yapılan etkinlikte fidanlar şehitlerimizin anısına toprağı yeşertti. 

Ağaç Dikme Etkinliğinin ardından vatandaşlara fidanların sertifikaları dağıtılırken, Gazimiz Kürşat Kaya adına dikilen fidanın sertifikası, dedesi Fahrettin Gökpınara teslim edildi.

KOZAKLI

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Etkinlikler kapsamında Kur’an’ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu.

Kozaklı ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, '15 Temmuz Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü' düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında; Kozaklı Kaymakamlığı ve Kozaklı Belediyesi işbirliği ile önce Millet Bahçesi Kaplıca Camiinde akşam namazı vaktinde Şehitlerimiz İçin dua edildi. Ardından da Millet Bahçesinden Hükümet Konağı Önüne Bayrak Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Protokol üyelerinin ve vatandaşların katıldığı bayrak yürüyüşünde tek bir ağızdan” Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı.

Kozaklı Kaymakamı Yasin GÜRKAN yaptığı açıklamasında; "Karahanlı Hakanı Abdülkerim Satuk Buğra Han'dan bu zamana Türk milleti, Hakk'ın ve hakikatin yoluna kendini kurban etmeyi şiar edinmiştir. Sömürgeci Batı emperyalizmi Türk milletini ve devletini hep düşman olarak addetmiştir.

Yüz sene evvel İstiklal harbinde ülkemizi işgal etmeye teşebbüs eden batılı güçler, bugün içimizdeki uzantıları olan fetö, pkk, dhkpc, lgbt, daeş.. gibi terörist yapılanmalarla hedeflerine ulaşmaya çalışmaktadırlar.

Hepsinin hedefi Türk milletini, zihnen, fikren, maddeten, manen ifsat etmektir.

Bize düşen ise bu namahrem ellerin hayasızca akınlarına karşı hem bu cennet vatanı müdafaa etmek hem de istiklalin, hürriyetin, teminatı olan Hakk’a tapan nesilleri işlemektir.

“Hilal Yıldız”ın ilelebet dalgalanması için can veren yiğitleri rahmetle yâd ediyor, hepinize muhabbetlerimi sunuyorum." dedi.

ÜRGÜP

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü anma etkinlikleri Ürgüp ilçesinde de kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner ve Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul şehit mezarlarını ziyaret etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programları kapsamında Ürgüp Merkez, Ortahisar Beldesi ve Yeşilöz Köyünde bir dizi ziyaret yapıldı.

Ortahisar Beldesinde Şehit Ali Kayaca, Şehit Metin Özüarı ve Şehit Numan Tatlı, Ürgüp Merkez Kavalıönü Mahallesinde ikamet eden Şehit Harun Ateş'in eşi Sevda Ateş ve Yeşilöz Köyünde 15 Temmuz Gazisi Mustafa Taşan ile Şehit İbrahim Özdoğan'ın annesi ziyaret edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetleri sonrası dualarla aziz şehitlerimiz yad edildiği ziyaretlere; Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammed Şahinve Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail Karadavut katıldılar.

Ziyaretler sonrası Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen 15 Temmuz Özel Programında Arpacızade Camii İmam Hatibi Nazim Karaverli'nin Kur'an-ı Kerim tilavetleri sonrası İlçe Müftüsü geçmişten günümüze kadar canını feda eden aziz şehitlerimiz için okunan hatimlerin dualarını yaptılar.