UEFA, Türkiye'nin EURO 2024'te Avusturya ile oynadığı maçta yaptığı gol sevinci nedeniyle Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı. Demiral'a soruşturma kararına MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç sert tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç; "Merih Demiral’ın Gol Sevincini Bozkurt İşareti Yaparak Kutlaması, Demiral’ın Türk Milletine Ve Kültürüne Duyduğu Bağlılığı Simgelemektedir!" dedi.

Kılıç: "UEFA’nın Milli Futbolcumuz Merih Demiral’a Yönelik Soruşturmasını Kınıyoruz"

MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç; "Merih Demiral’ın Avusturya Türkiye maçında attığı gol sonrası gerçekleştirdiği gol sevinci, milli takımımızın gurur verici anlarından biridir. Bu sevinci bozkurt işareti yaparak kutlaması, Demiral’ın Türk milletine ve kültürüne duyduğu bağlılığı simgelemektedir.

UEFA’nın bu sevinci soruşturma konusu yapması, sporun ve futbolun ruhuna aykırıdır. Futbolcuların kendi kültürel ve milli değerlerini ifade etmeleri doğal bir haktır ve bu hakka saygı gösterilmelidir. Bozkurt işareti, herhangi bir ayrımcılık ya da şiddet içerikli bir mesaj barındırmamaktadır; aksine, bir milletin birliğini ve beraberliğini simgeleyen, tarihsel bir değeri olan işarettir.

UEFA’nın bu soruşturmayı başlatmış olmasını kınıyor ve derhal bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Futbolun evrensel değerlerine ve sporcuların ifade özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Merih Demiral ve diğer tüm futbolcularımızın, milli değerlerimizi sahalarda özgürce ifade edebilme hakkına sahip olması gerektiğini savunuyoruz.

UEFA’nın bu adaletsiz ve haksız tutumuna karşı birlik içinde olduğumuzu ve futbolcularımızın her zaman yanında duracağımızı belirtmek isteriz. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettikleri gibi “Sahadaki mücadelemizin masa başında heder edilmemesi için herkesin, her insanımızın sağduyulu ve soğukkanlı davranması milli bir zarurettir. Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barış ortamımızı bulandırmak isteyen fırsat düşkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapılmamak ortak sorumluluğumuzdur.” ifadelerinde bulundu.

Editör: İbrahim UYSAL