Genel

Nevşehir'de incir yetişmez' dediler, şimdi meyvesini yiyor!

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında bir vatandaş beş yıl önce bahçesine deneme amaçlı diktiği incir ağacından üç yıldır bol verim aldı.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında bir vatandaş beş yıl önce bahçesine deneme amaçlı diktiği incir ağacından üç yıldır bol verim aldı. Sıcak iklim meyvesi inciri gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

“Herkes hayret ediyor”

İncir ağacını bahçede görenlerin şaşkınlığını gizleyemediğine dikkat çeken 70 yaşındaki esnaf emeklisi Süleyman Açıkalın, ‘incir ağacı Nevşehir’de olur mu?’ diye herkesin hayret ettiğini kaydetti.

Nevşehir'in Nar kasabasında ki bahçesinde beş senedir incir yetiştirdiğini ifade eden Açıkalın, "İncir ağacımız beş senelik üç senedir de Temmuz ayı sonu olgunlalmasıyla birlikte meyvesini toplamaya başlıyoruz" dedi.

13 senedir mide kanseri hastalığı ile mücade ettiğini ifade eden Açıkalın, bahçede çalışmayla kanseri yendiğini söylüyor.

Kendini yormadan meyve ağaçları yetiştirerek uğraş veren vatandaşımız" beş sene önce bir akrabamız vasıtasıyla bahçemize incir fidanı ektik üç sene önce ilk meyvesini verdi. Şimdide günlük torunlarım toplayıp dalından yiyor. Bir kısmınıda reçel yaptık." dedi.

Nar kasabasında yaşayan esnaf emeklisi 1954 doğumlu Süleyman Açıkalın, Nevşehir'in sebze ve meyve açısından en verimli topraklarına sahip olduğunu belirterek bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Nar kasabası olarak, Bölgemiz en verimli topraklara sahip olduğu için bizler kendimizi şanslı olarak görüyoruz. Bahçemizde incir, fındık, can eriği, iğde, elma, kiraz, kayısı her çesit meyve ağacı var. Yani ne ekersek ekelim gerekli özeni gösterip baktığımız zaman bol verim almak zor değil." dedi.