Nevşehir il genelinde 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda gerekli hazırlıkları tamamlarken Emniyet Müdürlüğü de gerekli güvenlik önlemlerini gözden geçirdi.

Sınıflar temizlendi, eksiklikler giderildi, güvenlik tedbirleri alındı, öğrenciler ve veliler büyük bir heyecanla son hazırlıklarını da tamamlayarak okulun açılış saatini beklemeye koyuldu.

Okullar açılıyor köpek sorunu devam ediyor…

Yarınımız geleceğimiz yavrularımızın öğrencilerimizin eğitimlerine sağlıklı bir şekilde başlamaları için gözler sokaklara çevrildi.  Başıboş ve saldırgan sokak köpekleri yüzünden pek çok çocuğumuzun canı yandı, yanıyor.

Nevşehir'de yarın okulların açılması ile çocuklarını okula gönderecek olan veliler çocuklarının saldırıya uğramasından tedirgin olduğunu söylüyor.

Nevşehir il genelinde okullarda eğitim gören öğrenciler, başıboş sokak köpekleri nedeniyle okula korkuyla gidip geliyor. 

FİB Haber Merkezi olarak yarın okulların açılacağını hatırlatarak ilgilileri bu konuda önlem almaya davet ediyoruz. 

YASAYA UYAN BELEDİYE YOK!

Meclisten geçen yasaya göre sahipsiz sokak köpekleri Belediyeler tarafından toplanacak. Belediye başkanları söz konusu yasaya uymazsa 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

Nevşehir'de sokak köpekleri neden toplanmıyor? Yasa neden uygulanmıyor?

Nevşehir'de il genelinde sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri artık sadece çocukları değil herkesi korkutuyor. Nevşehir'in hemen hemen neredeyse tüm mahallesinde başıboş gezen köpekler, büyük tehlike oluşturuyor. FİB Haber İhbar hattına gün içerisinde defalarca şikâyet ve ihbarlara konu olan başıboş köpeklerine hala kesin ve kalıcı bir çözüm bulanamadı. 

Nevşehir il,ilçe,belde ve köylerde sokak köpekleri neden toplanmıyor? diye tepki gösteren öğrenci Velileri soruyor;  Okullar yarın açılıyor ama halen mahallemizde sokakalarda ve okul bölgelerinde çok sayıda sahipsiz sokak köpekleri dolaşıyor. Açıkcası merak ediyoruz, yasa çıkmasına rağmen neden sokak köpekleri hala toplanmıyor. Neden bu yasa uygulanmıyor. Bu sokak köpekleri çocuklarımıza saldırırsa sorumlusu kim? olacak. Derhal bütün köpekler toplanmalı. Sokaklar güvenli hale getirilmeli. Bu şartlarda yavrularımızı okula nasıl göndereceğiz. Bu şehri yöneten başta Vali, Vekiller ve yerek yönetimleri acilen göreve davet ediyoruz.  Yoksa bu vebalin sorumluluğu karşısında okul yolunda bir yavrumuzun kılına zaval gelse sorumlu olarak sizleri biliriz." dediler.

Çocukları mı Seçeceğiz Sokak Köpeklerini mi? 

Türkiye’nin ve de özellikle Nevşehir'in en büyük baş belalarından bir tanesi sokak hayvanları meselesi.

Lafa geldiğinde hayvansever gözüküp, yeri göğü inletenler, sokak hayvanlarının insanlara saldırıp, onları, yaralaması, karşısında seslerini kısıp otuyorlar. Bu olayları görmezden geliyorlar. Her canlının yaşama hakkı vardır. Buna kimsenin itirazı yoktur. Fakat, mahalle, cadde sokaklardaki başıboş hayvanların, özellikle köpeklerin insanlara saldırmasına seyirci kalınmasını beklemek son derece yanlıştır.

Çocuklarımız okullarına güvenle gitsinler

Pek çok insan sabah işine giderken korkuyor. Yarın okullar açılacak öğrenciler, okullarına gitmekten korkuyorlar, onlara müsait durumda olan anne ve babaları eşlik etmek zorunda kalacak.

Nevşehir'de ne Valilik ne Kaymakamlık ne de belediye böylesi önemli bir konuyla maalesef ilgilenmiyorlar. 

Biz buradan karar verici koltuklarda oturanlara bir kez daha seslenelim. Sorumluluğunuza sahip çıkın, gerekli hizmeti yapın ve vatandaşın işe, öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gitmesini sağlayın.