Nevşehir Belediyesi, İl Trafik Komisyon Kararı doğrultusunda şehir merkezindeki ana arterlerde bulunan ve sürücülere fazlaca zorluk çıkaran yaya geçitlerinin sayısını azalttı.

Alınan karar doğrultusunda Nevşehir Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 15 yaya geçidinden 4 tanesi kaldırılarak bu sayı 11'e düşürüldü.

Trafik yoğunluğunu azaltacak proje sürücülere rahat bir nefes aldıracak. Nevşehir'in birçok noktasında anayollarda gerektiğinden fazla yer alan yaya geçitleri, trafik yoğunluğunu da beraberinde getiriyor. Yıllardır süregelen ve sürücülere zorluk çıkaran yaya geçitlerine Nevşehir Belediyesi'nden hamle geldi.

Nevşehir Belediyesi, şehrin merkezi konumunda bulunan Atatürk Bulvarı'ndaki geçitlerin sayısını düşürme yoluna gitti. Trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik yapılan projeye, şoförlerden destek geldi.

HERKESİN YARARINA OLDU

Nevşehirli vatandaşlar, hayata geçirilen projeyi yerinde bulduğunu belirtti. Yaya geçitlerinin azaltılmasının tüm araç sürücülerini memnun edeceğini ve trafik yoğunluğunun azalacağını dile getiren vatandaşlar, "Yaya geçitleri azaltıldı. Kararı doğru buluyoruz. Son yıllarda uygulanan yaya önceliği kanunun üzerinde çok duruluyor. Yayaya yol verilmediği takdirde çok ciddi cezalarla karşılaşılabiliyor. Şu an güzel bir uygulamaya gidildi. Şehirde bazı yerlerde birbirine çok yakın aralıklarla yaya geçidi bulunuyor. Hal böyle olunca trafikte yoğunluk oluşuyor. Diğer illerde 300-400 metre arayla yaya geçidi bulunuyor. Bu sıkıntı uzun süredir yaşanıyordu. Belediyemiz bazı yerlerde bu geçitleri azalttı. Bu durumdan araç kullanan herkes faydalanacak. Bu konuda kararı alan İl Trafik Komisyon kuruluna teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Nevşehir'de Atatürk Bulvarı Yaya Geçitleri Kapatılması ve Lale Caddesi Yol Bölünmesi İl Trafik Komisyon Kararı İle Uygulandığı öğrenildi.