Nevşehir'de il genelinde sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri artık sadece çocukları değil herkesi korkutuyor. Nevşehir'in hemen hemen neredeyse tüm mahallesinde başıboş gezen köpekler, büyük tehlike oluşturuyor. FİB Haber İhbar hattına gün içerisinde defalarca şikâyet ve ihbarlara konu olan başıboş köpeklerine hala kesin ve kalıcı bir çözüm bulanamadı. En son bugün yaşanan olayda neyseki şans eseri korkulan olmadı. 

Olay bugün saat:10.20 sularında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in Bekdik Mahallesi 4.Etap Toki bölgesinde, sokak köpekleri yoldan geçen 2 bayana saldırdı. Kadınlar kaçarken yere düştüler. Çevredeki vatandaşların yardımı ile köpeklerden kurtuldular.

Mahalle sakini vatandaşlar da konu ile ilgili gazetemiz FİB Haber'e yaptıkları açıklamada; "Buradaki yapımına ara verilen inşaatların bodrum katları köpek dolu. Öyleki 10'lu 15'li gruplar halinde geziyor. 3 gün öncede bisikletli çocuklara saldırmışlardı. Daha vahim olayların olmaması için yetkililer tarafından gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir." dediler.

Son zamanlarda büyük sorun haline gelen başıboş sokak köpekleri ile ilgili Nevşehirli vatandaşlar, “Yetkilileri, devlet büyüklerini göreve davet ediyoruz. Bu soruna acil olarak bir çözüm bulunmalı” ifadelerine yer verdi.

NEVŞEHİR'DE BAŞI BOŞ KÖPEKLERİN SORUNU NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

Nevşehirli vatandaşlar, sayıları her geçen gün artan sokak köpeklerinden şikayet ediyor. Nevşehir merkezinde Fatih Sultan Mehmet, Bekdik Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy mahallesi başta olmak üzere bir çok belde ve köylerinde mağduriyet yaşadıkalrını ifade eden vatandaşlar yetkilileri göreve davet ettiler.

Gruplar halinde dolaşıp masum insanlara ve küçük çocuklara saldırarak can yakan başıboş sokak köpeklerinin sayısı her geçen gün artıyor.. Giderek artan ve vatandaşların korkulu rüyası haline gelen başıboş sokak köpeği sorunu insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Bu soruna bir çözüm arayan vatandaşlar Yetililerden bir açıklama bekliyor. Saldırıya uğrayan yada son anda kurtulan onlarca birey bu soruna kısa süre içersinde çözüm bulunmasını talep ediyor.

Başıboş sokak hayvanları toplatılsın

Başıboş köpeklerin toplatılmasını isteyen vatandaşlarımız, “Kesinlikle korkuyoruz, çocuklarımız korkuyor. Kaç çocuk kaç insan ısırıldı. Yaşadığımız yüzyılda bir kişinin köpek saldırısında ölmesini, yaralanmasını yada bir çocuğun kuduz olup ölmesini kabul edemiyorum. İnsan canı bu kadar ucuz değil. Herkes için başıboş köpekler acilen toplanmalıdır” dedi.

Editör: İbrahim UYSAL