Suudi Arabistan'da hac vazifelerini yerine getiren Nevşehir'in ilk hacı kafilesi, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Cidde'den Nevşehir'e geldi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki Nevşehir'in ilk hacı kafilesi, Kapadokya Havalimanında aileleri tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

ALLAH HERKESE NASİP ETSİN

Hac ibadetinin ardından kutsal topraklardan dönen Nevşehirli hacı kafilesini, Kapadokya Havalimanı'nda ailleri gözyaşlarıyla karşıladı. Hacılar, yakınlarına sarılıp hasret giderdi.

Bir süre yakınlarına sarılarak gözyaşları içinde hasret gideren hacılar mutluluklarını 'Allah herkese nasip etsin' sözleriyle ifade etti. Ailesi ile  birlikte Cidde'den dönenen Nevşehirli hacı adayımız ailece hacımızı yaptık. Kızımla hac yapmak da çok güzeldi. Ülkemiz, memleketimiz, islam alemi ve herkes için yakınlarımız için dua ettik. Allah herkese nasip etsin' dedi.

Bir başka Nevşehirli hacı ise, yıllardır bu anı beklediğini belirterek, ''Oraları anlatmakla olmaz. Gidip görmek gerekir. Tavaf ve ibadet esnasında farklı bir maneviyat içerisine giriyorsun, gençken ve gücün yerindeyse gidip görmek gerekir.'' dedi.

Hac kafilesini karşılayan Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz; "Hac görevini yerine getirerek kutsal topraklardan Nevşehir’e dönen ilk hac kafilemizi, Kapadokya Havalimanımızda karşılandık."

Editör: İbrahim UYSAL