Zeytin Dalı Harekatında yaralanan Afrin gazisi Uzman Çavuş Zeki Didinmez, “Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı” kapsamında , Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Nevşehirli Afrin gazisi Zeki Didinmez öğrencilerle buluştu 

Nevşehir merkez Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğencilerine adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik ve yardımseverlik değerlerinin işlendiği “Yurdumun Değerleri” “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları” adlı sosyal ve kültürel etkinlik düzenlendi.

Gazinin ziyareti Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Okul konferans salonunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Nevşehirli Afrin gazisi Zeki Didinmez, Afrin’de yaşananları, askerlerimizin can siperane mücadelesini, Türk askerini dört gözle bekleyen Afrin halkını, Afrin halkının askerlerimizi bağrına basışını anlattı.

“Vatan için gittik, ülke toprakları için bedel ödedik”

Gazilik sonrası hayatına da değinen Afrin Gazisi kahramanımız Zeki Didinmez, "Umudumu hiçbir zaman yitirmedim, hayata küsmedim dernek başkanlığı yapıyorum şu an, elimden geldiğince vatanı için canlarını ortaya koymuş yiğitlerimizin ailelerine ve gazi olmuş tüm gazilerimize dernek çatısı altında yardımcı oluyorum, onun yanı sıra eşim ve ailem var onlar için tüm mücadelem" şeklinde konuştu.

"Televizyonlarda yaralı diye 1 dakika gösterilen yaralılardan biriyim"

Şehit ve yaralı haberlerinde gösterilen yaralıların çok ciddi yaraları olduğuna değinen Didinmez, yaralanan asker haberlerine karşılık bacağını göstererek, "İşte haberlerde gördüğünüz yaralı diye geçiştirilen kişilerin böylesi yaraları var o yaralılardan biri benim, insanlar sanıyor ki yaralı denilince ufak sıyrıklar var hayır öyle değil işte, yaralıyım bacağım yok. Yaralılar küçümsenmesin" dedi.

"Vatan sana canım feda"

Yaşadığı olayı anlatırken gözleri dolan Didinmez, "Allah'a inancım vatanıma olan sevdam tam, kader diyorum yaşananlara zaten yola çıkarken şehit olma gayesiyle çıktık, şehitlik mertebesine erişemedik ama gazilik gibi şerefli bir unvana sahip olduk, bu şeref ise bize yeter. Zeytin Dalı Harekâtında Afrin'de teröristlerin kurduğu hain bomba düzeneğine bastığım anda ilk önce acı hissetmedim, sonrasını hatırlamıyorum. Her yer toz duman, pis bir koku bizi apar topar helikoptere taşıdılar, GATA'ya sevk ettiler tedavi sürecim başladı bacağımdan ameliyat geçirdim. Daha sonra evimizde tedavi gördüm şuan çok şükür protezle yürüyebiliyorum" diye konuştu.

Vatan Sevgisi Bizde İmandandır

Afrin gazisi Uzman Çavuş Zeki Didinmez, “Bu aziz vatanın, kalbi ay yıldızlı bayrağı için ürperen her evladı bir ölü bin dirilidir. Vatan sevgisi bizde imandandır, kitabımızda şehit olmak vatan için ölmek vardır. Çünkü bizim için ölüm bir yok olmak değil, en büyük mertebelerden birisidir. Zira vatan sevgisi imandandır. Yurdumun üstünde tüten son ocak sönmedikçe kimsenin bu vatanın al bayrağını gönderden indirmeye, bu milleti esir etmeye ve bu vatanı işgal etmeye gücü yetmeyecektir.” dedi.

Duygusal anların yaşandığı söyleşide öğretmen ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Didinmez; “Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir”

İlk olarak kendisini tanıtan ve ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gazi Zeki Didinmez, “Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” sözü ise öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Öğrencilere anılarını anlatan Didinmez, meraklı sorulara da yanıt verdi. Gazi Zeki Didinmez'in, sohbet sonrası dile getirdiği “Savaşa "Gazi" olmaya değil, "Şehit" olmaya gidilir” sözü ise adeta programa damga vurdu.

Afrin Gazisi Zeki Didinmez, öğrencilerin moralinizi nasıl yüksek tutuyorsunuz sorusuna “En büyük moral ve motivasyon kaynağımız arkamızda bıraktığımız ailemiz, aziz milletimiz ve tabiki inancımız. Ayrıca sizlerden gelen mektup ve resimler. Türk askeri hem kendi sınırlarını korumak hem de zulüm altında inleyen halkı rahata kavuşturmak için o bölgede. Türk adaleti, yardımseverliği ve hoşgörüsüne güvenen bölge halkı her zaman bu millete dua ediyor” dedi.

Söyleşi sonunda Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez'e Osmanlı arması tablosu ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kahramanlarımız Vatan ve Millet Sevgisini anlatıyor…

Okul Müdürü Yaşar Altuner yaptığı açıklamasında; “Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı” kapsamında eğitim çağındaki çocuklarımızın, gazilerimiz ile bir araya gelerek paylaşımda bulunmaları, gazilerimizin yaşadıklarını bizzat onların ağzından dinlemeleri, vatan ve millet sevgisi ile yapılan fedakarlıkları bizzat görmelerinin sağlanması ve bu doğrultuda tarih bilinci aşılanarak geleceğe yön vermeleri amacıyla “Vatan ve Kahramanlık Buluşmalarının” gerçekleştirilmesi doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İlimiz Merkez Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğrencilerimiz ile Afrin Gazimiz Zeki Didinmez bir araya geldi. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden Proğram konuğumuz Afrin Gazisi Zeki Didinmez'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Altuner, “Okulumuz olarak iyi bir insan ve örnek bir dünya vatandaşı yetiştirirken, bir yandan da ülkesini, vatanını ve milletini seven ve değerlerine sahip çıkan nesiller de yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda da öğrencilerimize şehitlik ve gazilik kavramlarını öğretmeye ve vatan sevgisini bir kez daha aşılamaya çalıştık” dedi.

Altuner, “Bizler sizlerin sayesinde başımız dik, alnımız ak, rahat ve huzurlu yaşıyoruz. Sizlerden öğrendiğimiz vatan sevgisini, vatana hizmet etme şuurunu öğrencilerimize aktarmaya devam ediyoruz. Afrin’de yapılan mücadeleyi ve o mücadeledeki ruhu canlı şahidinden dinlemek öğrencilerimiz için ufuk açıcı bir çalışma oldu. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

T.C. Nevşehir Valiliği

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı