MÜSİAD üyesi, Assuva Uzay Havacılık Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli iş adamı Remzi Başbuğ, drone teknoloji merkezi için Nevşehir'in Avanos ilçesini seçti.

Assuva Sanayi'den Avanos'a dev yatırım

Assuva Uzay Havacılık Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, "Nevşehir'de kuracağımız Drone Yer altı görüntüleme merkezi yatırımı için Avanos ilçesinde fabrika alanımızı satın aldık. Çok yakın zamanda Savunma Sanayi (Drone Yer altı görüntüleme İha ) fabrikası kuracağız. Bir çok alanı değerlendirdik ve Yönetim Kurulumuz tarafından Avanos kararı aldık .Avonosumuza, Nevşehirimize tarihinde ilk olarak Savunma Sanayi kazandırmak bir Nevşehirli olarak bana nasip olmasından dolayı gurur duydum." dedi.

MÜSİAD üyesi Nevşehirli  iş insanı  Başbuğ Avanos'a drone teknoloji merkezi açıyor

Başbuğ, bu yatırım için desteklerinden dolayı başta MÜSİAD Nevşehir Şubesi Başkanı Ahmet Çakır'a, MÜSİAD Üyesi Taner Özdemir'e, Avanos belediye Başkanı Mustafa Kemal Sarıtaş'a, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren'e, Meclis üyesi Süleyman Yücefaydalı 'ya, NERO Başkanı Özay Onur'a ve Erdinç Ergün beye teşekkürü borç biliyorum." dedi.

Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli hemşehrimiz Remzi Başbuğ, Türkiye'nin teknoloji geliştirme ve üretiminde bölgesel güç olacağına inandığını belirterek "Savunma Sanayii'nde yeni yatırımlarımızı Nevşehir'in avanos ilçesinde satın aldığımız alana yapacağız. Burada üretim ve eğitim alanlarımız olacağından hizmet sektöründe çalışacağımız farklı ve yoğun bir yatırım sürecine gireceğiz" dedi.

Avanos'ta yatırım için atılan adımın, bölgeye ciddi katkılar sağlayacağını söyleyen Başbuğ, "Teknoloji sektöründe lider olmak ve adımızı dünyaya duyurmak için Avanos'ta önemli bir adım attık. Teknolojik cihazlarımızı üretmek, satmak ve eğitimlerini vermek için kollarımızı sıvadık" şeklinde konuştu. 

Sektörde 25 yıllık birikim ve deneyime sahip olduklarını belirten Başbuğ, "Mühendislerimizin genç ve dinamik yapısı sayesinde köklü ve bir o kadar da yüzü geleceğe dönük bir şirket olarak liderliğimizi sürdürüyoruz. Yatırımı, üretimi ve bilhassa istihdamı sadece işimizi büyütecek öncelikler olarak değil ülkemize, sektörümüze karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz" dedi.

“Üretmeden Tüketen Milletlerin Önce Haysiyetlerini Sonrada Hürriyetlerini Kaybeder” M. Kemal Atatürk

Bizde Assuva Savunma Sanayi Olarak Atamızın Bu Sözünü Değer Bilerek İzinde Olmaya Ve Ufkundan İlham Alarak Yolunda Devam Etmeyi Borç Biliyoruz

Assuva Savunma Sanayi A.Ş Kimdir ?

Türkiye’de ilk kez bir şirket hiç bir teşvik ve kamu desteği olmadan kendi özkaynaklarıyla ve uzun yılların deneyimiyle bir drone geliştirdi. Söz konusu drone ile havadan yer altında ne var ne yoksa görüntülenebiliyor. Uzmanlar, söz konusu cihazın bilhassa ülkemizin askeri alanda ve arkeolojik kazı gibi bilimsel çalışmalarda kayıpların en aza indirilerek zamandan ve kaynaklardan çok ciddi tasarruf imkanı sağladığı görüşündeler.

Assuva’nın üretip geliştirdiği drone, yer altına gizlenmiş tünel, mühimmat, kıymetli eşya, silah doğal olarak var olan değerli taşlar ve maden gibi kıymetleri gün yüzüne çıkaracak mükemmel bir donanıma sahip bir alet..

  Ürünleri İşlevsiliğe göre tasarlıyoruz.

  İşlevselliği kolay kullanıma uygun halde üretiyoruz.

  Ürünlerimiz tüm dünyaya ulaşıyor.

Assuva Savunma Sanayi, Assuva Dedektör markalarıyla yerli üretim yer altı görüntüleme sistemleri ve metal dedektörleri üretmekte ve hem yurtiçi hem yurtdışı pazarlara satış ve servis hizmetlerini sunmaktadır.