Türkiye'de ilk defa verilen, küratölüğünü sayın Hamit Yalçın'ın yaptığı"Altın Deklanşör 2024" ödülleri Mihribat Korusun'daki ödül töreni ile sahiplerini buldu. Törende Fotoğraf sanatçısı Derya Yazar Atasever, yılın fotoğrafçısı ödülüne layık görüldü.

Ödül sonrası açıklamada bulunan Fotoğraf sanatçısı Derya Yazar Atasever, "Bugün “Altın Deklanşör” ödülünü almanın mutluluğunu Yıldız Özkan, Deniz Klyc ve Selin ile birlikte yaşadık. Organizasyon Başkanı Sayın S.Serra Erdoğan ve Küratör Hamit Hocama çok teşekkür ederim. “Sağlık Alanında Fotoğrafın Kullanımı” Sanat Terapisi Derya Yazar Atasever & Nevşehir Devlet Hastanesi TRSM Hastaları  Fotoğraf ve Resim Sergisi Nevşehir devlet hastanesi ve Nevsehir HEM işbirliği ile yapılan çalışmanın sanatçı hastalarımız adına ödülünü almanın mutluluğu içindeyim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

DERYA YAZAR ATASEVER

1971’de doğdu. Evli ve bir erkek çocuk sahibi. Sağlık Yönetimi ve Güzel Sanatlar Uzmanı. Hemşirelikten emekli oldu. "Sağlık Sektöründe Fotoğrafın Kullanımı ve Tarihsel Süreçteki Gelişimi" ile ilgili tez yazdı. Ameliyathanede Yönetim-organizasyon & Cerrahi Uygulamalar kitabının bölüm yazarı oldu. Nevşehir TRSM’de rehabitasyon terapisi alan şizofreni ve bipolar bozukluğu olan hastalara fotoğraflarıyla “Sanat Terapisi” uyguladı. Onyedi kişisel fotoğraf sergisi açtı. Halen Nevşehir’de yaşamaktadır. Proje bazlı fotoğraf üretmenin yanısıra, sunum’ söyleyişi ve fotoğraf eğitimi vermektedir.

Editör: Fikret Capacı