Son zamanlarda özellikle sosyal medya hesaplarında övgüler ile bahsedilen Toros marka araç bu kez İstanbul-Nevşehir yolculuğu yapan bir vatandaşın videosu ile tüm Türkiye’de gündem oldu.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyü sakinlerinden Ayten Sarıkaya ve Musa Sarıkaya çiftçinin oğlu kızı ve torunları İstanbul'dan 97 model Renault Toros arabasıyla Doğala köyüne bayram ziyaretine geldiler.

Bagajına ve üst kısmına kilogramlarca yük atılan 27 yaşındaki Toros marka aracı görenler şaşkına döndü.

Toros İstanbul’a gitmez dediler ...

Sarıkaya ailesi yolculuk anlarını sosyal medya platformlarında “Toros İstanbul’a gitmez dediler ama Toros kimseyi yarı yolda bırakmadı” diye paylaştı. 

İstanbul Yeni Bosna'da yaşayan Nevşehirli bir gurbetçi ailemiz Kurban bayramını memleketinde geçirmek için 97 model Renault Toros aracıyla baba ocağı Doğala köyüne doğru yola koyuldular. Sosyal medyada paylaşılan ve viral olan görüntüleri 3 milyondan fazla kişi izledi.

Toros kimseyi yarı yolda bırakmaz!

FİB Haber Merkezine açıklama bulunan aracın sahibi Ömer Sarıkaya; "Toros İstanbul’a gitmez dediler ama biz aracımızla birlikte çok güzel bir yolculuk yaptık. Toros aracımızla, 12 saatte İstanbul'dan Nevşehir’e geldik. Sıcakdan etkilenmemek için içine fan yaptık. İstanbul'dan gelirken Bolu dağını tırmandık ve 800 km yol yaptık. Ben 27 yaşındayım otomobilimizde 27 yaşında. Allah ömür verirse aracımla birlikte yaşlanmak istiyorum. Daha birlikte yaşayacak çok güzel yıllarımız olacak. Ve herkese Toros aracı öneriyorum. Unutmayın Toros yolda bırakmaz" dedi.

Kurban bayramında sıla-i rahim yapıp Doğala köyünde hasret gideren Sarıkaya ailesi yine Toros araçlarına binerek İstanbul'a doğru yola koyuldular. 

Kurban bayramından geriye hafızalarda Toroslu memleket yolculuğu ile Doğala köyünde ucu bucağı gözükmeyen bayramlaşma töreni görüntüleri kaldı.

Sosyal medyada viral olan videoyu 3 milyon 200 kişi izlerken altına 546 kişide yarum bıraktı.

Editör: İbrahim UYSAL