Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu, kuraklık ve susuzluk problemine karşı ileriki günlerde su problemi yaşamaması için önlem alındığı duyurdu.

Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu, "Kozaklı İlçemiz'in Akpınar ve Gerce Köyler'i bölgesindeki su kuyularında küresel ısınma kaynaklı olarak yeraltı su rezervi problemi yaşanması sebebiyle su depolarımızdaki seviye %40 civarında seyretmektedir. İlçemizin ileriki günlerde su problemi yaşamaması için Salim Hacıbekiroğlu’nun şahsına ait olan su kuyusu faaliyete geçirilmiş ve su stoklarımıza önemli katkı sağlamaktadır. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Halkımızın hem evsel kullanımda hem de endüstriyel süreçlerde suyun daha etkili kullanılması konusunda özverili davranışlarını bekliyoruz." dedi.

Susuz kalabiliriz uyarısı!

Vatandaşların gereksiz yere arazi ve bahçe sulamaları, araç yıkama, teras ve balkon yıkamaları gibi suyu boşa harcayacak faaliyetlerden kaçınmalarını isteyen Kozaklı Belediye Başkanı Sefer Neslihanoğlu “Aşırı sıcak havaların yaşandığı bu günlerde, ilçemizde de ülke genelinde olduğu gibi iklim değişikliğine bağlı olarak içme  suyu kaynaklarında azalma meydana gelmektedir. Bu nedenle, halkımızın içme suyu ihtiyacının yeterli düzeyde karşılanabilmesi ve ev ile iş yerlerinde su sıkıntısı yaşanmaması için suyun tasarruflu bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bu durumu dikkate alarak önlemler alıyoruz ve yeni sondajlar yaptırıyoruz. Yeraltında ne kadar su kaldığını tam olarak kestiremiyoruz. Bu bağlamda, vatandaşlarımızdan gereksiz yere arazi ve bahçe sulamaları, araç yıkama, teras ve balkon yıkamaları gibi suyu boşa harcayacak faaliyetlerden kaçınmalarını rica ediyoruz.  Su hepimiz için kıymetlidir, israf etmeyelim anlayışınız için teşekkür ederiz” dedi.

Editör: İbrahim UYSAL