Simyazarlık Atölye Günleri’’ başladı. Simya Kolejinden Farklı Bir Etkinlik daha öğrencilerimizin okuma ve yazma becerilerini geliştirmek ve kendilerini ifade gücünü artırmak amacıyla atölye günleri yapılıyor.

Nevşehir Simya Koleji olarak 24 Nisan tarihinde Buket ÇETİN ve Sultan Serdar DOKSÖZ ile başlayan atölye çalışmalarımız. 25 Nisanda Serhan BÜYÜKKEÇECİ ve Yaşar BAYRAKTAR ile devam edip 26 Nisanda Birsen Ekim ÖZEN ve Rafet SERTOĞLU'nun katılımı ile tamamlanacak.

Simya Koleji İlköğretim Kurum Müdürümüz Çetin KURTPINAR yaptığı açıklamada öğrencilerimizin okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için "SİMYAZARLIK ATÖLYE GÜNLERİ" etkinliği yaptıklarını ve atölye çalışmalarının öğrencilerin etkili okur yazar olmalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl uygulamaya koyduğu ortak sınavlarda açık uçlu, geçmişteki adı ile klasik yazılı formatında sorular da sormaya başlandığını ve ilerleyen süreçte belki de LGS’nin kaldırılıp tüm derslerden ülke genelinde ortak sınavlar yapılarak öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı notlarla liselere yerleştirilebileceği ihtimali olduğunu belirterek okuma kültürü gelişmiş, kelime dağarcığı zengin ve yazma becerisi gelişmiş öğrencilerin geçmişte olduğu gibi ortak sınavlarda da öne çıkıp daha başarılı olacağını belirterek atölye günlerinin önemini vurguladı.

‘‘Simyazarlık Atölye Günleri’’ etkinliğimiz için davetimizi geri çevirmeyerek okulumuza gelen yazarlarla atölye çalışmaları yaptıklarını, öğrencilerin bu etkinlikten çok keyif aldıklarını ve atölye çalışmaları yanında yazar buluşmaları da yaptıklarını belirtti.

Yazarlarımız yaptıkları söyleşiler ile öğrencilerimizin ufuklarını geliştirmiş olup öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırmışlardır, diyen Nevşehir Simya Koleji İlköğretim Kurum Müdürümüz Çetin KURTPINAR, atölye çalışmalarına katılan bütün yazarlara teşekkürlerini ileterek ‘‘Simyazarlık Atölye Günleri’’ni önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini belirtti.