Fenerbahçe'nin Nevşehirli genç yıldız adayı 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Efekan Karayazı Avusturya 2. Lig ekibi Floridsdorfer AC, takımına 1 yıllığına kiralandı.

İşte Nevşehirli Efekan Karayazı'nın Paylaşımı;

"1 yıllığına Floridsdorfer AC takımına kiralanmış bulunmaktayım kendimi en iyi şekilde geliştirip "FENERBAHÇE"me en güçlü şekilde dönmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım" ifadesinde bulundu.

Fenerbahçe U19 Takımında bir Nevşehirli 

Fenerbahçe, 3. Lig ekiplerinden Nevşehir Belediyespor'dan Efekan Karayazı'yı 2019 yılında daha 14 yaşında iken transfer etmişti. Nevşehir Belediye Spor altyapısında Şakir Topoğlu, Mustafa Kaya ve İbrahim Çakur hocalarımız ve ayrıca Altınyıldız kulübü ve koleji hocası Rahmi Özdemir'in üzerinde emekleri olan Nevşehirli Efekan. bu sürede Türkiye'nin köklü kulüplerinden Fenerbahçe'de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

2024 Yılı Efekan'ın futbol hayatı için dönüm noktası oldu...

Fenerbahçe'de A takım kadrosuna kadar yükselen Nevşehirli genç gururumuz Efekan Karayazı, Fenerbahçe formasıyla ilk kez Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Ülker Stadı'nda oynanan Adanaspor maçıyla boy gösterdi. Nevşehirli gururumuz Efekan Karayazı bu maçın 64. dakikasında Leonardo Bonucci'nin yerine oyuna dahil olarak profesyonel kariyerindeki ilk maçına çıktı.

Orta sahada savunmaya yönelik oynayan oyuncu, Antalyaspor maçıyla da ilk kez Süper Lig'de bir maçın kadrosunda yer aldı.

FİB Haber Merkezi oalrak Nevşehirli Efenkan Karayazı'ya başarılar diliyoruz.

EFEKAN KARAYAZI KİMDİR?

Efekan Karayazı, 6 Nisan 2005 tarihinde doğdu. Nevşehir'in Ürgüp ilçesine kayıtlı olup, küçük yaştan itibaren futbola ilgili olan Efekan, önce Altınyıldız Koleji futbol takımı ardındanda yerel takımlarda yeteneğinin fark edilmesinin ardından Nevşehir Belediye’nin alt yapısına geçti. Burada sergilediği performansla milli takım ve Fenerbahçe yetkililerinin dikkatini çeken Efekan 2022 yılından itibaren Fenerbahçe forması giymektedir. En son 2024-2025 sezonu öncesi Avusturya 2. Lig ekibi Floridsdorfer AC takımına gelişimini tamamlaması için kiralık olarak gönderildi.

Genç oyuncu orta sahada görev yapmaktadır.

Editör: İbrahim UYSAL