42 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla Kapadokya’da ilk kez gerçekleştirilen “Kapadokya Çöl Maratonu” Nevşehir'in Göreme beldesinde yapıldı.

42 ülkeden yaklaşık 300 koşucunun katılımıyla gerçekleştirilen Kapadokya Çöl Maratonu tamamlandı. Bu yıl ilki düzenlenen "Kapadokya Çöl Maratonu"nunda koşucular, 30 kilometrelik parkurda yarıştılar. Sühan Otel’de maratona katılan ve derece yapan yarışmalara plaket takdimi yapıldı.

Gün doğumunda Göreme Kılıçlar Vadisi'nden çıkış yapan sporcular, bölgenin engebeli arazilerinde mücadele ederek Güllüdere, Kızılçukur ve Güvercinlik vadilerini geçip Aşk Vadisi’nde bitiş çizgisine ulaştı.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Marathon Des Sables (MDS) yarışmasının ödül töreninde sporculara ödüllerini takdim ettikten sonra açıklamalarda bulundu.

Başkan Eren; “Peribacaları, vadileri ve eşsiz güzelliğiyle Kapadokya’nın Başkenti Göreme’mizde böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Kapadokya’da ilk kez düzenlenen bu organizasyona yerli ve yabancı basın mensuplarının ilgisinden oldukça memnun kaldık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Nevşehir'in Göreme beldesinde ilk kez düzenlenen Marathon Des Sables (MDS) `Kapadokya Çöl Maratonu`nda dereceye giren sporcular için Avanos ilçesinde ödül töreni düzenlendi. Törene Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Nevşehir İl Gençlik ve Spor Müdürü Muhsin Özdemir de katıldı.

Göreme'de startı verilen ve Kapadokya'da ilk kez düzenlenen Marathon Des Sables isimli çöl maratonuna 300 yarışmacı katıldı.

Başarılı bir organizasyon sonrası düzenlenen ödül törenine katılan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul; "Bugün bir taraftan gurur bir taraftan üzüntü yaşadım. Marathon Des Sables isimli çöl maratonu bölgemizde ilk defa yapıldı.  Çok başarılı geçmiş gururlandım. Ödül törenine katıldım mutlu oldum. Üzüldüm çünkü; organizasyonun son ana kadar Ürgüp’te yapılması planlanmıştı. Bazı bürokratik nedenlerle son anda Göreme de yapıldı.

Ödül töreni ise Avanos ta yapıldı.  TRT dahil dünyada pek çok yayın kurumu yayınlarında yer verdi.  Ürgüp adını sadece ödül töreninde ben ödül verirken kullandık.

25 ülkeden 300 yarışmacı ve 100 e yakın organizasyon elemanı bir haftadır bölgemizde. Organizasyon çok başarılı geçmiş ve sonraki yıllarda da tekrarlanacak. Umarım, dilerim isterim ki Ürgüp’te yapılsın." dedi.

Editör: İbrahim UYSAL