Nevşehir i etkisi altına alan sıcak hava dalgası yeni haftada da devam edecek mi? Yeni haftada hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte 24 Haziran’dan itibaren başlayacak yeni haftada hava durumu...

Nevşehir tarihin en sıcak Haziran ayını yaşıyor

Tüm yurtta olduğu gibi aşırı sıcaklar, Nevşehir'de de etkisini sürdürüyor. Son yılların en sıcak Haziran günlerinin yaşandığı kentte dereceler 35 dereceyi aşarken, vatandaşlar da bunaltan sıcaklardan olumsuz etkileniyor.

Hafta sonunda sıcak hava nedeniyle vatandaşlar dışarıya çıkmayınca gündüz saatlerinde çocuk parkları, cadde ve sokaklar boş kaldı, kent merkezinde yaya ve araç trafiğinin sakin olduğu gözlendi.

Yeni haftada sıcak hava devam edecek...

Nevşehir ve ilçelerini etkisi altına alan sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Nevşehir il genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Hafta sonuna kadar yağış beklenmiyor. 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü verilerine göre Nevşehir'’de bugün sıcaklık 33 derece civarında olacak. Hissedilen sıcaklık ise yaklaşık 40 derece dolaylarında. Yarın ise sıcaklıklar 34 dereceyi bulacak.

Vatandaşlara 'tedbirli' olma çağrısı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi; "Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaşlıların ve sağlık problemleri olanların saat 11.00 ile 17.00 arasında sokağa çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan bunaltıcı sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

İşte Nevşehir'in ilçe ilçe 5 günlük hava durumu

25 Haziran Salı günü 34 derece ve Az bulutlu,

26 Haziran Çarşamba günü 30 derece ve Az bulutlu,

27 Haziran Perşembe günü 31 derece ve Az bulutlu,

28 Haziran Cuma günü 33 derece ve Az bulutlu,

29 Haziran Cumartesi günü 29 derece ve Az bulutlu, geçmesi bekleniyor.

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;

Editör: İbrahim UYSAL