Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından bugün ilimiz Nevşehir'de termometreler 36 dereceyi gösterdi. 

Tüm yurtta olduğu gibi aşırı sıcaklar, Nevşehir'de de etkisini sürdürüyor. Son yılların en sıcak Haziran günlerinin yaşandığı kentte termometrelere 36 dereceyi  gösterirken, vatandaşlar da bunaltan sıcaklardan olumsuz etkileniyor.

Nevşehir en sıcak haziran ayını yaşıyor

Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan aşırı sıcak havalar Haziran ayının ilk günleri yaşanırken, öğle saatlerinde dışarıda gezenler nefes nefese kaldı. Dışarıya çıkan yaşlıların gölgede zaman geçirdiği görüldü.

Nevşehir'de hava sıcaklığı 36 derece olurken, hissedilen sıcaklık daha da fazla oldu. Yarından itibaren hava sıcaklığı 30 derecenin altına düşmesi bekleniyor.

Vatandaşlara 'tedbirli' olma çağrısı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi; "Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaşlıların ve sağlık problemleri olanların saat 11.00 ile 17.00 arasında sokağa çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan bunaltıcı sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

İşte Nevşehir'in ilçe ilçe 5 günlük hava durumu

25 Haziran Salı günü 34 derece ve Az bulutlu,

26 Haziran Çarşamba günü 29 derece ve Az bulutlu,

27 Haziran Perşembe günü 29 derece ve Az bulutlu,

28 Haziran Cuma günü 31 derece ve Parçalı bulutlu,

29 Haziran Cumartesi günü 27 derece ve Az bulutlu, 

30 Haziran Pazar günü 26 derece ve Az bulutlu,  geçmesi bekleniyor.

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;

Editör: İbrahim UYSAL