Kurban Bayramı'nın 3. gününde Nevşehir'de hava sıcaklığı 35 dereceye kadar ulaştı.

Nevşehir'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarının ardından meteoroloji oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Nevşehir'de sıcak hava bunaltıyor!

Tüm yurtta olduğu gibi aşırı sıcaklar, Nevşehir'de de etkisini sürdürüyor. Son yılların en sıcak Haziran günlerinin yaşandığı kentte dereceler 35 dereceyi aşarken, vatandaşlar da bunaltan sıcaklardan olumsuz etkileniyor.

Sıcak hava nedeniyle vatandaşlar dışarıya çıkmayınca kent meydanları, çocuk parkları, cadde ve sokaklar boş kaldı, kent merkezinde yaya ve araç trafiğinin sakin olduğu gözlendi.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nün tüm yurtta olduğu gibi İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağını açıklamasının ardından Nevşehir'de hissedilen sıcaklık 35 dereceyi buldu.

Nevşehir'in en sıcak ilçesi Avanos'ta önümüzdeki iki gün termometreler 35, Gülşehir'de 34 dereceyi gösterecek.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi; "Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaşlıların ve sağlık problemleri olanların saat 11.00 ile 17.00 arasında sokağa çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan bunaltıcı sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

İşte Nevşehir'in ilçe ilçe 5 günlük hava durumu

19 Haziran Çarşamba günü 32 derece ve Az bulutlu,

20 Haziran Perşembe günü 32 derece ve Az bulutlu,

21 Haziran Cuma günü 31 derece ve Az bulutlu,

22 Haziran Cumartesi günü 31 derece ve Az bulutlu,

23 Haziran Pazar günü 32 derece ve Az bulutlu, geçmesi bekleniyor.

Nevşehir ve İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini;

Editör: İbrahim UYSAL