Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle üniformalarını giydi.

NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri için NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Hemşirelik Haftası ve Üniforma Giyme Töreni” düzenlendi. Törene; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kamuran Özdil, Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sultan Taşcı, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

GSF Sahne Sanatları Bölümü’nden Müzik Dinletisi

“Hemşirelik Haftası ve Üniforma Giyme Töreni” öncesi sahne alan Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Burcu Özer, Doç. Dr. Emre Üstün, Öğr. Gör. Orçun Çalkap ve Arş. Gör. Dr. Furkan Başalan,  icra ettikleri müzik dinletisi ile katılımcılara müzik ziyafeti çekti.

Arkadaşları Adına Duygu ve Düşüncesini Paylaştı

Tören, öğrenciler adına Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Dilan Öztürk’ün üniformalarını giyecek olan tüm öğrenci arkadaşları adına duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaşmasıyla başladı.

Dilan Öztürk, “Bugün üniformamızı giymemiz ile birlikte üniformanın bir aidiyet ve kimlik göstergesi olduğunu, hemşirelik üniformasının ise bakım, hastaya verilen önemin, merhametin, dürüstlüğün ve güvenin gizli bir sözleşmesi olduğunu fark ettik. Bugün ayrıca bizim için hemşirelik mesleğimizin başlangıç günü. Gerçekleştirdiğimiz bu tören sayesinde hemşirelik mesleğinin bir parçası olduğumuzu hissediyor ve büyük bir sorumluluk duyuyoruz. Aldığımız sorumluluk dahilinde ben ve arkadaşlarım hemşirelik mesleğinin misyonu olan toplum sağlığını koruma ve iyileştirme hedefine yönelik mesleki etik kodlar ışığında holistik ve hümanistik bakım veren, problem çözme, eleştirel düşünme ve araştırma becerisine sahip yenilikçi ve lider hemşireler olacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

Kızılırmak: Sizlerden İnsan ve Değer Odaklı, Önemseyen, Sorgulayan Hemşireler Olmanızı Bekliyoruz

Üniformanın ve mesleğin önemine değinen Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aynur Kızılırmak “‘Hemşirelik Haftası’nı kutladığımız bu güzel gün bizim için ayrıca önemli bir gün. Sizlerin şahitliğinde üniformalarını giyen sevgili öğrencilerimiz hemşirelik mesleğine ilk adımı atmış olacaklar. Üniforma, onu giyen kişilerin özel bir grubun üyesi olduklarını gösteren semboldür. Sevgili öğrenciler, bugünden itibaren gururla taşıyacağınız bu üniforma bir mesleği temsil etmenin çok daha ötesindedir.  Sizlerden sadece başarı ve sonuç odaklı değil, aynı zamanda insan ve değer odaklı, önemseyen, sorgulayan hemşireler olmanızı bekliyoruz. İnsanların hayatlarına sunacağınız sağlık ve mutluluğun öncelikle sizlerin yaşamlarında bulunmasını; mesleğinde yetkin, mesleki etik ilkeleri uygulayan, öğreten ve öğrenen hemşireler olmanızı ve bu üniformayı bugün nasıl gururla taşıyorsanız meslek hayatınız boyunca da öyle taşımanızı temenni ederim” diye konuştu.

Öztürk: Öğrencilerimizin Üniformaları ile Üniversitemizi ve Mesleğinizi Gururla Temsil Edeceklerinden Eminim

Törenin açılışında konuşan Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, “Hemşirelik bölümümüz 1997 yılında Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu adı altında eğitim öğretime başlamış olup, 2019 yılında ise Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşmesiyle birlikte ‘Fakülte’ adı altında eğitim öğretimine devam etmekte. Bugüne  kadar 1511’i lisans ve 84’ü lisansüstü öğrenci mezun eden bölümümüzde halen 536 lisans ve 47 lisansüstü öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte. Bölümümüzün hem lisans, hem de lisansüstü açılan kontenjanlarda yüzde yüz doluluk sağlaması ve mezunlarımızın da kısa sürede iş hayatına geçebilmeleri üniversitemiz, fakültemiz ve bölümümüz adına ayrıca mutluluk ve onur verici.  

Sevgili öğrencilerimizin de bugün giymiş oldukları ve mesleklerinde önemli bir yeri olan üniformaları ile üniversitemizi ve mesleğinizi gururla temsil edeceklerinden eminim. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, profesyonel ilkeler doğrultusunda, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve içtenlikle mesleğini icra eden değerli hemşirelerimizin ve öğrencilerimizin ‘Hemşirelik Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından öğrencilere üniformalarının giydirildiği tören; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in müzik dinletisinde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanlarına, Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk’ün ise etkinlik düzenleme komitesine teşekkür belgelerini vermeleriyle sona erdi.