Nevşehir, Avanos, Ürgüp ve Kaymaklı Belediyesi, A Milli Futbol Takımı’nın Çekya ile oynadığı maç için dev ekranlar kurdu. Nevşehirli vatandaşlar Türkiye’nin maçını canlı olarak izledi.

 Tek yürek oldular, maçı dev ekranda izlediler

Nevşehir'de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi önünde, Avanos ve Ürgüp'te Çarşı Meydanı, Kaymaklı beldesinde Yeraltı şehri otoparkında A Milli Futbol Takımı'mızın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında Çekya müsabakasını izleyerek tek yürek oldular.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Nevşehirliler sokağa döküldü. Türk bayraklarını alarak sokağa çıkan vatandaşlar, araçlarıyla uzun konvoylar oluşturdu. "En büyük Türkiye" tezahüratları yapan vatandaşlar, zaferi şehir turu atarak kutladı. 

90 Dakikası büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında A Millli Takımımız, Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile 90+4. dakikada Cenk Tosun atarken Çekya'nın tek golünü 66. dakikada Tomas Soucek kaydetti.

Bu sonucun ardından puanını 6'ya yükselten Ay-yıldızlılar grup ikincisi olarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. 

Puan Durumu

1) (6) Portekiz
2) (6) Türkiye
3) (4) Gürcistan
4) (1) Çekya

Rakip Avusturya oldu

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası 2 Temmuz 2024 Salı günü Leipzig'de Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

 Avusturya'yı elememiz durumunda ise, Romanya - Hollanda eşleşmesinin galibi ile çeyrek finalde karşılaşacağız.

Editör: İbrahim UYSAL