Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Mustafapaşa yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonu'nda "Nevşehir İli Turizm Master Planı Çalıştayı" düzenlendi.

KÜN, Nevşehir İli Turizm Master Planı’nı Hazırlayacak

Kapadokya’da turizmin çeşitlendirilmesi ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımının arttırılması amacıyla düzenlenen çalıştaya, MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Alan Başkan Yardımcısı Yunus Başar, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, İlçe Kaymakamları, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer, Belediye Başkanları, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Kapadokya, Turizm Master Planı’na kavuşuyor

Nevşehir turizminin gelişmesi ve Kapadokya'nın turizmde izleyeceği yol haritasının belirlenmesi için düzenlenen ‘Turizm Master Planı Çalıştayı"nda  Nevşehir turizminin geliştirilmesi, pazarlama, markalaşma, yabancı ve yerli turistlerin ildeki konaklama sürelerini artırma, turizm rotaları oluşturma, hizmet kalitesini yükseltme gibi konular tartışıldı. 

Çalıştay kapsamında sürdürülebilir, bölgeyle uyum içerisinde, rekabet kabiliyeti yüksek, turizm sektörünün sorunlarını çözmeyi amaçlayan ve Nevşehir Kapadokya bölgesine değer katacak, gelir odaklı yeni master plan görüşüldü.

Her şey Nevşehir için…

MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç; Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesinde düzenlenen Nevşehir Turizm Master Planı Arama Konferansı ve Çalıştayına katılarak Kapadokya’mıza dair istişarelerde bulunduk. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Nevşehir Valiliğimize, Kapadokya Alan Başkanlığımıza ve Kapadokya Üniversitemize, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’a ve paydaş kuruluşlara teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.