Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de “13. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2024)” düzenleniyor. Sempozyum kapsamında ayrıca ulusal ve uluslararası akademisyen, sanatçı ve ustaların ortaya çıkardığı seramik enstalasyon (Yerleştirme Sanatı), seramik heykel ve duvar seramikleri temalı karma sergi açıldı.

Ulusal ve Uluslararası Akademisyen, Sanatçı ve Ustalar Sempozyumda Buluştu

NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Avanos Kaymakamlığı, Avanos Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde 24 Haziran- 05 Temmuz 2024 tarihleri arasında “13. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu UAUSS 2024” düzenleniyor.

Nevşehir’in Avanos İlçesi asma köprü yanında halka açık olarak düzenlenen sempozyuma; NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu  Müdürü ve El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu,  Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi  Doç. Dr. Fazıl Ercan,  Azerbaycan Şeki Abad Keramika ve Tetbiqi Sanat Merkezi’nden Sanatçılar Asim Abbasob, Zaur Ahmedov ve Kamran Ibrahimxelilov,  Romanya Faculty of Arts and Design, West University of Timişoara’dan Sanatçı Dr. Öğretim Üyesi Daniela Catona,  Çin Halk Cumhuriyeti  Chengdu College if Arts and Science’den  Sanatçı  Öğr. Gör. Xueying Yi, Japonya’dan  Serbest Sanatçı  Hiroki Yamada, Marmaris’ten Serbest Sanatçı  Dr. Pınar Baklan ve Avanos’tan Serbest Sanatçı Tayfun Orhan  katılıyor. Ayrıca akademisyen ve sanatçılar, Avanos Güzel Sanatlar MYO Konferans Salonu’nda sunumlar gerçekleştiriyor.

Eserler Sanatseverlerle Buluşturuldu

Sempozyuma katılan akademisyen, sanatçı ve ustaların seramik enstalasyon (Yerleştirme Sanatı), seramik heykel ve duvar seramik çalışmalarının yer aldığı ürünler, NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda açılan sergide sanatseverlerle buluşturuldu.

Serginin açılışına; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı,  Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nüshet Göksun Yener, ASEM Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu,  akademisyenler, sanatçılar ve Avanoslu ustalar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak kültürel, sanatsal ve diğer alanlarda ulusal ve uluslararası birbirinden değerli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.  Düzenlenen sempozyuma destek veren paydaşlar ile birlikte Türkiye’nin ve dünyanın farklı coğrafyalarından  katılım sağlayan akademisyen, sanatçı ve ustalara teşekkür eden Rektör Aktekin daha sonra katılımcılar ile birlikte sergi alanını gezerek,  eserler hakkında eser sahiplerinden bilgi aldı.

Sergide ayrıca NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Emre Üstün, Öğr. Gör. Orçun Çalkap, ve Arş, Gör. Dr. Furkan Başalan müzik dinletisi icra etti.

05 Temmuz 2024 tarihine kadar NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda sergilenmeye devam edilecek olan eserler, daha sonra NEVÜ yerleşkesinde ve Avanos İlçesi’nde kalıcı olarak yerleştirilecek.

Editör: İbrahim UYSAL