SORU ŞU; EĞER İSLAMİYET
   Eğer İslamiyet dünyanın en gelişmiş, en ileri, en yeni dini ise neden gelişmiş tek bir İslam ülkesi yok da tüm gelişmiş ülkeler Hristiyan dinine sahip devletler?
   Soru bu,
   İlk bakışta soru sıkıntılı, cevabı hemen, kolayca verilecek bir soru olmadığı görünüyor.  
   Pekiyi bu, iddia edilen yargı doğru mudur?
   Hayır! 
   Asla!
   Neden mi?
   Bu nedenin üzerinde durmaya çalışalım;
   Gerçekten dünyada sanayi devrimini tamamlamış, teknolojiyi yakalamış, bilimsel çalışmaların çok geliştiği, her gün yeni yeni buluşların yapıldığı Amerika, Almanya, İngiltere, Rusya, Kanada, Fransa, İtalya vb. devletler hep Hristiyan dinine sahip devletler.
   Amenna! Kabul
   Fakat,
   Eğer bunlar Hristiyan dinine sahip olduğu için ileri gittilerse, aynı dine sahip olan Meksika, Romanya, Kolombiya, Haiti, Yunanistan, Peru, Yeni Zelanda, Şili vb. devletler niçin ileri gidemediler, gelişemediler de geri kaldılar? 
   Evet, cevap lütfen!
   Yok mu?
   Haydi, bir an için Hristiyan olduğu halde ileri gidemeyen, teknolojiyi yakalayamayan bu devletleri unutalım.
   ...!
   Çin, Güney Kore, Japonya ve Tayvan gibi devletler de teknolojiyi yakalamış, gelişmiş, uygarlık seviyesinde ileri gitmiş devletler, ama bunların hiç birinin dini Hristiyanlık değil.
   Hani hep Hristiyanlar ileri gitmişti.
   Yoksa, bunlar Hristiyan da biz mi bilmiyoruz?
   Pekiyi, bir an bunu da geçelim.
   Sizin çok ileri giden, teknolojiyi yakalamış süper devletleriniz Amerika, Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya vb. ne hikmetse bir zamanlar dünyanın kanını emmiş emperyalist devletler değil mi?
   Bunlar ‘üzerinde güneş batmayan’ sömürücü emperyalistler olduğu ‘gün gibi açık’ değil mi?
   O zaman bunların gelişmişliği, zenginliği Hristiyanlıktan dolayı değil de diğer gelişmemiş, geri kalmış devletleri sömürdükleri için olmasın.
   Sonuç mu?
   Sonuç, teknolojiyi yakalamış, zengin, her türlü lüks ve şatafat içinde yaşayan bu devletlerin gelişme nedeni, Hristiyanlık değil, maalesef SÖMÜRGECİLİKTİR.
   Anlayana...