TIP ALANINDA  YÜKSELEN NEVŞEHİRLİLERDEN PROF.DR CAVİT ÇÖL

Doç. Dr.Faruk GÜÇLÜ

Nevşehir Sağlık Bakanı olan Prof. Dr. Ragıp Üner gibi değerli hekimler yetiştirmiş bir ilimizdir. Senato Başkanlığı yapan Prof. Dr. İbrahim Şevki Atasagun’da bir hekimdir. Prof. Dr. Orhan Gögüş, Prof. Dr. Nusret Akyürek ve Prof. Dr. Mustafa Kaya gibi çok ünlü günümüz hekimlerinden birisi de aslen Gülşehir ilçesi  eski ismi Sığırlı, yeni ismi Yeşilyurt Köyünden (Herikli aşireti) Prof. Dr. Cavit Çöl’dür.

1959 Doğumlu olan Çöl, Ankara Atatürk Erkek Lisesi’den mezun olduktan sonra 1982'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1982-1984 yılları arasında Sağlık Bakanlığı'nda pratisyen hekimlik yaptı. 1988 yılında SSK Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlık eğitimini tamamladı. 1988-1990 yılları arasında TSK Amasya Askeri Hastanesi'nde çalışan Prof. Dr. Cavit Çöl, 1990-2001 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalıştı. 2001-2014 yılları arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. Aynı Üniversite de rektör adayı oldu.

Daha sonra emekli olarak Ankara’da özel bir hastane de çalışmalarına devam etmektedir. Kendisinden yardım isteyen tüm hemşehrilerine yardımcı olduğunu bilmekteyim.

Uzmanlık alanıyla ilgili onlarca bilimsel makale yayınlayana Çöl, cerrahi alanında Ankara’nın en ünlü doktorlarından birisi haline gelmiştir.

Nevşehir ilinden yetişen halen değişik üniversitelerde görev yapan onlarca Prof. ve Doç. Düzeyinde öğretim üyesi bulunmaktadır. İlimizden yetişen değerli insanların kıymetini bilmemiz gerekiyor.