SİYONİZMİN İSTEĞİ

Haham: Mesihin gelişini hızlandıracak bir şey yap.
Netanyahu: Yapıyoruz, yapıyoruz
Haham: Görünüşe göre bu yeterli değil.
Netanyahu: Tamam.
Haham: İyi haberler gelsin neşe ve mutluluklar.

Haham ve Netanyahu arasında 1990 yılında geçen konuşmadan bir bölümü, konuşma bundan daha uzun, ben özünü buraya yazdım. Bu konuşmanın tamamını Youtube de izleyebilirsiniz. 

Armageddon için Hristiyanlar Mesih’ in gelişi önem taşısa da Hristiyanlarca Mesih olarak beklenen İsa' dır. Museviler İsa yı Mesih olarak kabul etmezler. Museviler başka bir Mesih beklerler. Haham ve Netenyahu arasında geçen konuşmada Musevilerin beklediği Mesih in biran önce dünyaya gelmesi ve geliş için yapılacak çalışmalardan bahsedilmekte.  
İslam'da ise bu olay Melhame-i Kübra olarak bilinip Mehdinin gelişidir. Armageddon olarak bilinen savaş İslam'da Amik ovasında, Hristiyanlık ve Musevilikte ise Megiddo dağının eteklerinde olacağına inanılmaktadır. Megiddo dağı dense de yükseklik 30 metre civarı. 

Bu konuya nereden geldim; Birleşmiş Milletler programında ABD ve Fransa İsrail- Lübnan arasındaki savaş da ateşkes için İsrail ile anlaşıldığı yönünde açıklama yaptılar. Netanyahu ABD ye varınca uçaktan iner inmez gazetecilerin sorusu üzerine Ne ateşkesi savaşa devam dedi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki konuşmasında aynı cümleyi kullandı. Sonuç olarak İsrail Devleti bölgedeki katliamlarına devam edeceğidir. ABD ve Batı her ne kadar savaşın bölgeye yayılmasını istemediklerini söyleseler de İsrail e vermiş oldukları destekle bunun inandırıcılığı yok. Öyle ki İsrail savaşta yaptığı saldırılarda asla masum, sivil, yaşlı, kadın, çocuk ayrımı yapmadan kıyamet savaşını çıkarmak için her şeyi yapıyor. Hani batılılar diyor ya savaşında bir hukuku var, onların savaş hukukunda ölen Müslüman ise hukuk yok.

TRT tarafından hazırlanan ‘‘Kutsal İşkal’’ isimli belgesel TRT Belgeselde yayınlandı belgeselde İsrail de bölgenin nasıl işkal edileceği, işkal edilirken izlenecek yollar ve kutsal kitaplarının kendilerine bu izni verdiğini, hakları olduğunu işgali gerçekleştirmek için Müslümanların öldürülmesi gerektiği ve bunu yapmaktan asla vazgeçmeyeceklerini inandıklarını görüyoruz.

‘‘Susan Vicdan’’ 22.10.2023 tarihli yazımda batının İsrail-Gazze savaşında bir amaçlarının da Doğu Akdeniz olduğundan bahsetmiştim. Geldiğimiz noktada Güney Kıbrıs da ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkeler askeri üs kurdular. Doğu Akdeniz de ise bu ülkelere ait onlarca savaş gemileri ve askerleri. Bunlar sadece Gazze, Lübnan için ise çok fazla. İsrail i korumak içinse gene fazla. İsrail in tüm savaş ahlakına aykırı davranışına göz yumup haklı görmeye çalışmalarının arkasında batının ve Siyonizm’in aynı hedefte birleştiklerinin bir göstergesidir.
Bu durumu görmezden gelip sıranın bir gün kendilerine de geleceğini Türkiye hariç bölgedeki Müslüman ülkeleri sanki afyon alıp, katliam karşısında sessiz kaldılar kalıyorlar da.  Akıbetlerini beklemeleri her İsrail askerinin kolundaki vade edilmiş topraklar haritasını dahi gözleri görmüyor.                  

Siyonizm emelleri için büyük savaş istiyor, Netanyahu ise savaşın çıkması için Hahamın dediğini yerine getiriyor.
İhsan BİÇKİN